Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Empire of the Wolves (2006)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Chris Nahon
Medvirkende: Jean Reno, Jocelyn Quivrin m.fl.
Varighed: 128 minuttter
  Originalsprog: Fransk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 14. november 2006
Anmeldt af: Zenia Fruerlund
 
 
Anna (Arly Jover) er gift med Laurent (Philippe Bas). På det seneste har Anna haft problemer med at huske. Selv hendes mand har hun svært ved at genkende og oveni i dette, ser hun frygtelige syn af vansirede mennesker. Hun frygter, at hendes mand slet ikke ER hendes mand, og hun er sikker på, hun er ved at gå fra forstanden ...

Samtidig finder man det tredje lig af en kvinde som er blevet stærkt vansiret. Et fællestræk hos de myrdede og opskårede kvinder er, at de i levende live, har haft de samme lighedstegn: Rødhårede, slanke og 1,70 cm høje. og som lig, er deres vansiring ens: Næse og læber er skåret af. Ansigtet skåret op på samme måde og fødderne er knust.

Kriminalbetjenten Paul (Jocelyn Quivrin) sættes på sagen, men må erkende at han har brug for hjælp og han beder derfor den "pensionerede" politimand Schiffer (Jean Reno) som er ekspert i den franske "underverden" om hjælp til at løse mordgåderne.

Men at få hjælp af Schiffer er det samme som at bede en rottweiler om at bære pakken fra slagteren hjem, uden at savle.

Intet er hvad det ser ud til at være, og gåden lader sig ikke bare løse. Den trækker de involverede ind i de dystreste gyder og kældre og den parisiske ghetto er dér, hvor det sker.

Tempoet er højt og scenerne rå. Jean Reno spiller forrygende som den ucharmerende og hårdkogte Schiffer. Intet er smukt i denne film og lige netop dét, gør denne franske film til en mindre "skønhed".

Produceren Patrice Ledoux (kendt som producer på Leon, Nikita og Det femte element) viser her i fællesskab med instruktøren Chris Nahon, at fransk film stadig kan noget de amerikanske ikke kan. Nemlig at gøre en "grim" film smuk.

Man kan nærmest lugte råddenskaben i de gyder og rum, som filmens plot sender tilskueren ind i. Her er skønhed en fjern planet og virkeligheden rammer langt bedre, når intet er perfekt og smukt ... og det er fedt!
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017