Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 256
Emelie (2015)
 
 
  Genre: Horror
Instruktør: Michael Thelin
Medvirkende: Sarah Bolger, Carly Adams, Carl Bailey m.fl.
Varighed: 79 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 16. juni 2016
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Bryllupsdagen skal fejres ude i byen, så gnisten i ægteskabet kan bevares. Så det skal være uden de tre børn i familien, der må blive hjemme med en babysitter.

Men ægteparrets normale babysitter er forhindret og anbefaler i stedet en veninde, der får tjansen med at passe de tre unger. Babysitteren, Emelie (Sarah Bolger), ligner da også en engel og virker umiddelbart som en god erstatning.

Men Emelie er bare ikke den hun giver sig ud for at være. Hun bærer nemlig på en tragisk hemmelighed, og har derfor en helt anden og meget skræmmende agenda.

Det varer da heller ikke længe før de tre børn begynder at fornemme, at noget ikke er helt som det skal være. Men da sandheden går op for dem, er det allerede for sent.

Aftenen udvikler sig til et eskalerende mareridt. Ikke kun for børnene og deres forældre, men også for alle andre, der er eller uforvarende bliver indblandet ...

Emelie er ikke noget mesterværk. Hverken for genren eller over en bred kam. Alligevel formår den at fænge. For den den formår flere måder at vække minder om min barndoms gyserfilm.

Her er således ikke meget af de eksplicitte og blodige voldsudgydelser, der ellers præger mange nyere gyserfilm. I stedet er det hele langt mere sublimt, hvor gyset langsomt, men sikkert, får lov at bygge op mod klimakset.

Desuden er der ikke bare tale om gys for gysets skyld. I stedet præsenteres man for en udmærket historie, der tilmed har et ganske plausibelt plot, hvor alle viser sig at være ofre.

Skuespillet og måden historien, særligt baggrunden, bliver fortalt på, kan så diskuteres. Jeg fandt ikke skuespillet overvældende. Dog vil jeg godt fremhæve Sarah Bolger, der gør det glimrende som babysitteren fra helvede.

Desuden bryder jeg mig generelt ikke om at få præsenteret essentielle informationer som flash backs, da det ofte ender med at blive en rodet omgang. Men i denne gyser formår det alligevel at gå op i en højere, fungerende enhed.

Spilletiden er med sine 79 minutter bestemt overkommelig, og levner da heller ikke plads til de store udskejelser. Det får så også Emelie til at fremstå både stram og fængende hele vejen igennem.

Alt i alt er her en lille perle af en gyser. Bevares, den har sine mangler, men den fungerer og leverer varen. Bestemt en film, jeg sagtens kunne finde på at gense.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017