Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Electra Glide in Blue (1973)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: James William Guercio
Medvirkende: Robert Blake, Billy Green Bush, Mitch Ryan m.fl.
Varighed: 108 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 19. oktober 1973
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
John Wintergreen (Robert Blake) er en ung og ambitiøs betjent. Sammen med makkeren Zipper (Billy Green Bush) patruljerer han de lange, øde hovedveje i Arizonas golde landskab på sin Harley-Davidson Electra Glide motorcykel.

Hvor Zipper er den mere rå betjent, der ikke går af vejen for at "plante" beviser i en hippies ejendele, bare for at kunne lave en sag og måske give ham en røvfuld, er John Wintergreen den mere retskafne betjent. Men samtidig er han benhård, hvis der er det mindste tegn på en lovovertrædelse.

Men udover at være energisk og hårdarbejdende, har John Wintergreen ambitioner. Han vil gerne være kriminalbetjent. Så da han en dag får chancen for at markere sig i forbindelse med en sag, der umiddelbart ser ud som selvmord, griber han den med udstrakte arme.

Hans indledende undersøgelse siger ham, at der snarere er tale om drab end selvmord. Retslægen nærmest nægter at undersøge sagen nærmere, men John Wintergreeen står fast. Og det viser sig da også at være en mordsag.

Det giver umiddelbart respekt hos kriminalbetjenten Harvey Poole (Mitch Ryan) og snart er John Wintergreen nyudnævnt kriminalbetjent og i fuld med at være med til opklaringen af mordsagen.

John Wintergreen finder dog efterhånden ud af, at hans forbillede, Harvey Poole, er en rigtig dårlig betjent, der ikke går af vejen for at anvende magt og trusler for at komme til bunds i en sag. Og det er ikke sådan en betjent, den tidligere motorcykelbetjent vil være.

Electra Glide in Blue er en glimrende film. Skuespillet er godt og engageret, og de enkelte skuespillere leverer troværdige præstationer. Samtidig er det en meget, for tiden, flot filmet historie, hvor der ofte er kælet for detaljerne.

Selv om historien er den stik modsatte, giver Electra Glide in Blue minder om en anden stor motorcykelfilm fra omtrent samme periode, Easy Rider. Der er da også referencer til denne film et par steder, og slutningen, der selvfølgelig ikke skal, røbes, minder også meget om noget fra Easy Rider.

Alt i alt er Electra Glide in Blue en af de sjældne film, man næppe har hørt om, men efter at have set den, ønsker man havde stiftet bekendtskab med langt tidligere. Absolut seværdig.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017