Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 256
Eksorcisten - begyndelsen (2004)
 
 
  Genre: Gyser
Instruktør: Renny Harlin og James D'Arcy
Medvirkende: Stellan Skarsgård, Izabella Scorupco m.fl.
Varighed: 108 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 9. maj 2005
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Da den første Eksorcisten i 1973 fik premiere i USA, kunne den formå biografgængere til at forlade biografen i bar rædsel. Så stærk var filmen, der senere fik følgeskab af såvel en 2'er som en 3'er.

Det førte så i 2004 til denne fjerde film, der fortæller historien om, hvordan Fader Merrin kort efter 2. verdenskrig vender ryggen til gud og for første gang stifter bekendtskab med mørkets side. Alt det, han i de senere film benytter som djævleuddriver.

Jeg vil på ingen måde afsløre yderligere af handlingen. Denne film skal bare ses, hvis man er til et godt gys - eller bare til Eksorcisten. Historien hænger godt sammen og binder fint tråd til de tidligere, om end kronologisk efterfølgende, film i historien om Eksorcisten.

At det så tilmed er episk flot filmet, gør bestemt ikke oplevelsen ringere på nogen måde. Det er ganske enkelt en film, hvor man føler sig hensat i trance i de knap to timer, filmen varer. Ja, jeg rider fortsat på en lille euforisk bølge efter denne film - den er ganske enkelt for stor.

Er man nervøst anlagt eller har det bare ikke godt med gyserfilm, er dette næppe en film, der skal ses lige inden sengetid. For den spiller i den grad på alle gyser-knapperne - og lidt til. Den er uhyggelig i ordets bogstaveligste forstand.

Men samtidig er det en film, man uden tvivl vil kunne få lidt ekstra ud af, for hver gang man ser den igen. Der er nemlig så mange fine små nuancer hele vejen igennem. I sandhed et mesterværk af en film!

Jeg vil dog sluttelig afsløre så meget af handlingen, at dette er første gang, Fader Merrin forsøger sig med en djævleuddrivelse. Resultatet? Det må du skam selv se - det ville være en "dødssynd" at afsløre det her.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017