Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 121
Ekko (2007)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Anders Morgenthaler
Medvirkende: Kim Bodnia, Villads Milthers Fritsche, Stine Fischer Christensen m.fl.
Varighed: 80 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 22. juli 2008
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Politimanden Simon (Kim Bodnia) har tilsyneladende været ude i en grim skilsmisse og har mistet forældremyndigheden over sin seks-årige søn Louie (Villads Milthers Fritsche).

Det eneste Simon ønsker sig, er at holde ferie med sønnike en sidste gang. Han tager derfor en fatal beslutning og kidnapper Louie til et sommerhus på Møn.

Her hygger de sig og har god kvalitetstid sammen, indtil fortidens skeletter melder sig og Simons mareridt tager til. Ydermere får far og søn uønsket selskab af kassedamen Angelique (Stine Fischer Christensen).

Det er Anders Morgenthalers første spillefilm efter succesen Princess, hvor temaet er hævn. I Ekko er det den betingelsesløse kærlighed en far har overfor sin søn - og omvendt, der er det gennemgribende tema.

Anders Morgenthaler har formået at skrue et fint drama sammen iblandet isnende gyser-agtige scener, når Simons spøgelser dukker op.

Kim Bodnia og debuterende Villads Milthers Fritsche er så overbevisende i deres karakterer, at man rent faktisk tror på, at det er far og søn. Fantastisk spillet af begge parter. Derudover er det rart at se Kim Bodnia i en karakterrolle, hvor han giver fuld skrue.

Endnu engang overrasker Stine Fischer Christensen i rollen som Angelique. Hun kendes blandt andet for rollen som Anna i Efter brylluppet. Hun er et kæmpetalent, og jeg glæder mig usigeligt meget til at se mere til hende.

Det er et lovende udspil Anders Morgenthaler kommer med, men den ualmindelige valne og svage slutning trækker gevaldigt ned. Det kunne han have gjort meget bedre.

Men alt i alt en god dansk film med gode skuespillere og et godt tema.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017