Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 121
Efter brylluppet (2005)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Susanne Bier
Medvirkende: Mads Mikkelsen, Sidse Babett Knudsen, Rolf Lassgård, Stine Fischer Christensen m.fl.
Varighed: 118 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 29. august 2006
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Jacob (Mads Mikkelsen) driver et lille børnehjem i Indien. Det er hele hans liv. Især er den lille dreng Pramrod, som Jacob har taget til sig, omdrejningspunktet i hans liv. Desværre er børnehjemmet på fallittens rand, og Jacob får et tilbud fra en svensk rigmand bosiddende i Danmark.

Jacob hader Danmark, han hader danskere og specielt hader han rige "svin", så meget modvilligt tager han til Danmark for at forhandle med denne rigmand, Jørgen (Rolf Lassgård). Jacob lover højt og helligt Pramrod, at han er hjemme i Indien igen inden 8 dage, så de sammen kan fejre Pramrods fødselsdag.

Jacob bliver installeret på det yderst eksklusive First Hotel Skt. Petri i hjertet af København, hvilket står i skærende kontrast til hans beskedne liv i Indien. Han møder Jørgen, og umiddelbart virker han utrolig ligeglad med projektet, men han har også andre ting at tænke på. Hans datter Anna (Stine Fischer Christensen) skal giftes, og det ender med, at Jacob også bliver inviteret med til brylluppet.

Brylluppet bliver et vendepunkt i alles liv. Løgne og sandheder skal pludselig afdækkes, og fortid, nutid og ikke mindst fremtiden sætter alle involveres liv i kaos og dilemmaer.

Py - jeg skal lige have lidt luft. Jeg var vild med Susanne Biers Brødre, men her har hun altså overgået sig selv, især i kraft af fantastiske skuespilpræstationer og god historie, skabt i samarbejde med manuskriptforfatteren og instruktøren Anders Thomas Jensen, der blandt andet står bag Adams Æbler og Mørke.

Svenske Rolf Lassgård er eminent i sin rolle. Han spiller på alle tangenter, følsom, hård som flint, dumt svin, sårbar, elskelig, ja - han kommer hele følelsesregistret igennem. Det samme gør Mads Mikkelsen til sidst. Sidse Babett Knudsen viser endnu engang sit store talent i rollen som den stærke hustru til Jørgen. Wau.

Men den skuespiller, der i den grad fik mig op af sofaen, var Stine Fischer Christensen. Hold godt øje med dette nye kæmpe talent. Hun behøves vist ikke at fortsætte på Statens Teaterskole, hun er født med talentet.

Efter brylluppet er et fantastisk drama med de helt store følelser uden på huden, og filmen er da også blevet udtaget blandt fem andre danske film til at repræsentere Danmark på filmfestivalen Toronto International Film Festival, der løber af stablen fra 7. september til 14. september 2006.

Jeg kan blot sige: Se denne perle af et drama. For pokker hvor er det stort og fremragende.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017