Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 256
Eddie: The Sleepwalking Cannibal (2012)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Boris Rodriguez
Medvirkende: Thure Lindhardt, Georgina Reilly, Dylan Smith m.fl.
Varighed: 79 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 30. oktober 2012
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Lars Olafsson (Thure Lindhardt) har mistet sin inspiration til at male. Hvilket er lidt fatalt, da han er kunstmaler.

Han har fået et job som kunstlærer ved Koda Lake Art School i Canada. Han har ingen ambitioner om at begynde at male igen, kun undervise. I Lars' klasse befinder sig også den lettere retarderede og stumme Eddie (Dylan Smith), der får lov til at gå på skolen, selvom han ingen kunstneriske evner har.

Hans tante har været skolens velynder, og de har overlevet grundet hendes bidrag. Nu er hun død, men hvis skolen bliver ved med at sørge godt for Eddie, vil bidragene blive ved med at komme.

Eddie bliver installeret hos Lars. Der er ingen problemer i det. Det umage par trives fint sammen. Indtil Lars finder ud af, at Eddie er søvngænger, og når han er på sine natlige færd - kun iført underbukser i den canadiske vinterkulde - har han en umanerlig blodtørst.

Først bliver Lars bange og vil kontakte politiet. Men han finder ud af, at grundet Eddies blodtørst, får han sin inspiration, lyst og kunstneriske talent tilbage.

Han begynder at male som han aldrig før har kunnet præstere. Og som en ekstra bonus kommer han også tættere ind på livet af den unge, smukke lærerinde Lesley (Georgina Reilly). En rigtig win-win situation - bare ikke for de stakkels ofre ...

Eddie: The Sleepwalking Cannibal er en dejlig og yderst humoristisk gyserkomedie. En af de bedre, jeg længe har set i denne genre.

Thure Lindhardt (Nordkraft og Broderskab) er ganske formidabel i rollen som kunstmaler/lærer og hans besynderlige venskab med Eddie virker rigtigt.

Men det er Dylan Smith, der lyser op i Eddie: The Sleepwalking Cannibal. Han er perfekt castet til rollen, og trods hans blodige nattevandringer, kan man ikke lade være med at sympatisere med ham.

Alt i Eddie: The Sleepwalking Cannibal er udført med et stort glimt i øjet og sort sort humor. Filmnen er da også blevet vel modtaget blandt kritikere og på festivaler.

Eddie: The Sleepwalking Cannibal vandt Bedste Film prisen på festivalen i Amsterdam og har siden været vist på blandt andre Tribeka Film Festival, Edinburgh Internationale Film Festival og Fantasporto i Portugal.

Eddie: The Sleepwalking Cannibal er sød, sjov, blodig og underholdende. Det er en god historie, gode skuespillere og flotte optagelser. Selv musikken er fantastisk velvalgt.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017