Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 40
Dværgen (1974)
 
 
  Genre: Gyser
Instruktør: Vidal Raski
Medvirkende: Torben Bille, Werner Hedman, Clara Keller m.fl.
Varighed: 75 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 24. juli 2008
Anmeldt af: Beate Cecilie Stampe Rasmussen
 
 
Den afdankede natklubssangerinde Lila Lashe (Clara Keller) har indrettet sin forsumpede tilværelse med en enkel ven, sin søn, masser af alkohol og en driftig forretning med udlejning af værelser og piger.

De bor i stueetagen i den tidligere natklub, og værelserne ovenpå er indrettet til overnattende gæster og der er tillige et fangerum, for pigerne er der ikke frivilligt.

Dværgsønnen Oluf (Torben Bille) lokker pigerne til huset ved hjælp af sit legetøj, som er hans store lidenskab. Legetøjet bruges også til at hente den narko, som han køber hos legetøjs- og nakoforhandleren Santa Claus (Werner Hedman). Narkoen får pigerne inden de bedøves, voldtages og sælges til betalende klientel.

Intetanende ankommer et ungt forelsket par til huset og lejer sig ind. Manusforfatteren Peter (Tony Eades) leder desparat efter job, men hustruen Mary (Anne Sparrow) får dagen til at gå med at sidde på værelset med en stigende undren over trafikken på gangen, kvindernes skrig samt fornemmelsen af at blive overvåget.

Og det har hun ganske ret i. Oluf holder øje gennem et hul i væggen. Lila fornemmer, at Mary er en ganske anden pige end de som kan lokkes med legetøj, og lægger planer for at få Mary ind i fangerummet og blive en indbringende forretning.

Hun får Santa Claus til at ansætte Peter og fluks skal han afsted til Paris på forretningsrejse. Hjemme på værelset sidder Mary. Hun undersøger rummene og finder fangerummet.

På vej til politet får Lila og Oluf i fælleskab slæbt Mary ind i fangerummet, hvor Oluf kaster sig over hende. Mary kan nu kun sætte sit håb til Peter, når han vender tilbage til København.

Dværgen er en dansk kultfilm fra dengang hvor helten røg cigaretter. Også i sengen.

Den er amatøragtigt optaget, skuespillet er ikke i top hele vejen, men det er så også det som giver filmen sit .

Der kommer mareridtsagtigt stemning i stuen, når Lila kaster sig på scenen i stuen og synger sig gennem de gamle minder, mens Oluf harmer løs på klaveret.

Der er slibrige sexscener, tilsat 70’er beatmusik, som giver den corny stemning, der er igennem filmen.

Det er kult på et højt plan.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017