Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 78
Dus med din hund (2005)
 
 
  Genre: Undervisning
Instruktør: -
Medvirkende: Poul Thomsen, Farbror m.fl.
Varighed: 235 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 17. oktober 2005
Anmeldt af: Lars Bennetzen
 
 
Der er ingen tvivl om, at Poul Thomsen er en erfaren hundeejer, ej heller, at han elsker sine hunde og gør alt, hvad der står i hans magt, for at sikre, at de har det godt.

Det var derfor med stor spænding, at undertegnede satte den nye DVD, Dus med din hund, i DVD-afspilleren, og lænede sig tilbage for at høre alle de kloge ord, som Poul Thomsen måtte præsentere med den velkendte, dybe og behagelige stemme.

Lige på det punkt skuffede DVD'en da heller ikke, vanlig stil og med en Golden Retriver ved navn Farbror ved sin side, uddelte Poul Thomsen gode råd om hunde, hundehold, valg af racer og meget mere.

Men, der blev meget hurtigt dryppet en del malurt i bægret. For DVD'en har et ambitionsniveau, der slet ikke står mål med det, den rent faktisk indeholder. I sine velmente bestræbelser på at komme så langt rundt om emnet "hunden" som muligt, bliver informationerne spredt så tyndt ud, at flere af dem faktisk absolut intet er værd, og det er ærgerligt, for intentionerne er de rigtige.

Lad mig starte fra begyndelsen. Efter en fin indledning, ender man som beskuer på en skærm med alt for mange valgmuligheder. Det er næsten som at ende i et leksikon på indholdsfortegnelsen, og bare ikke vide, hvor pokker, man skal starte henne. Det er fint, at folk selv kan vælge i hvilken rækkefølge, de vil se de gode råd, men her manglede jeg virkelig en "start her" pil, eller muligheden for bare at afspille skiven i én lang køre.

Nuvel, det var ikke muligt, så jeg måtte vælge. Et af de punkter, der er meget vigtigt for mig selv som mangeårig hundeejer, er fodring og ernæring. Til min store glæde så jeg et punkt med netop denne overskrift og måtte naturligvis se, om der var noget, jeg kunne lære der. Men det viste sig, at skuffe slemt. Jeg fik en fin forklaring på hundeknaser af en af de adfærdskonsulenter, der er med på skiven, jeg fik noget at vide om den kræsne hund, og noget om, hvorfor hunden æder græs.

Men der var absolut ingen information om forskellige typer af foder, om dyrlægens er bedre end supermarkedets, om det professionelle foder, der koster mange gange mere end alt andet, er at foretrække, eller om jeg skal fodre min hund med BARF, Bone And Raw Food. Det skuffede virkelig, for min erfaring siger mig, at alt for mange hundeejere fodrer hunden forkert, med fordøjelsesproblemer, pelsproblemer og fedme som resultat.

Et andet punkt, jeg med det samme måtte se på, var "racerne". Her lovede skiven mig, at 40 racer ville blive gennemgået. Hunderacerne var så delt op i små, mellemstore og store racer. En udmærket opdeling, men det var også det gode, at sige om det afsnit.

At man betegner en labrador på 40 kg som en stor hund, når der i samme afsnit også er en sankt bernhards hund på 90 kg med, undrer mig fælt.

Men det rigtig katastrofale her var dog, at udover schæferhunden, så blev der ikke brugt meget mere end 10 sekunder på at præsentere de enkelte hunde. Og helt ærligt - det er bare alt for lidt. Ingen, heller ikke Poul Thomsen, kan videregive informationer nok om en hunderace, dens fordele og ulemper, på 10 sekunder.

Der var mange andre problematiske ting med skiven. De viste, hvordan man skulle børste tænder på en hund, og give den piller. Men sjovt nok, så blev alle håndteringsvisninger givet på meget små hunde. Og som ejer af en hund på 60+ kg, så ved jeg udmærket godt, hvor mange kræfter sådan en hund har i munden, og at jeg ikke bare lige åbner munden på den, og placerer pillen bagerst i munden på den. For hvor det kun handler om, at jeg skal have lidt af min finger ind i munden på en papillion, så skal jeg altså have det meste af min hånd ind i munden på min leonberger, ikke noget hun er specielt glad for.

Men Dus med din hund skal også roses. For der er en adfærdskonsulent med, der giver noget helt utroligt gode råd om, hvordan man håndterer tiggeri, at hoppe op og at være alene hjemme. Den del af skiven nød jeg i høj grad, ikke mindst fordi hun i den grad gjorde det med respekt for hunden og hundeejeren. Mere af hende og mindre med alle de andre.

For der var nemlig to adfærdskonsulenter med. Hvor den første hele tiden så på tingene med hundens øjne, og altid havde sin hund med, så virkede den anden helt ærligt som om, hun hellere ville snakke om alt andet end hunde, og hun var klart ikke på hundens side. At hun så samtidig var sminket op som skulle hun til gallafest, og ikke havde en hund i nærheden af sig, gjorde at hun mistede meget troværdighed.

Der er mange flere dele af Dus med din hund, end jeg her kan komme ind på. Der gennemgås noget om lovgivningen omkring hunde, og det er et udmærket, om end noget kedeligt, afsnit, og nogle af hundens sygdomme gennemgås også. Men igen - meget overfladisk.

Jeg kan ikke anbefale Dus med din hund, som en DVD kommende hundeejere skal købe, og så tro, at de har en viden om, hvordan de vælger hund eller fodrer den. Men har man lyst til igen at se Poul Thomsen sidde i sofaen med en smuk hund ved sin side og høre hans behagelige stemme, så er det et udmærket køb.

Desværre mangler Poul Thomsens Dus med din hund de gode råd, som ikke er almindeligheder, men som mange hundeejere og kommende hundeejere kunne nyde godt af.

Ellers vil jeg sige som i en meget "oppe i tiden" reklame. "Det er en OM'er".
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017