Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 56
Drengen der ville være bjørn (2003)
 
 
  Genre: Tegnefilm
Instruktør: Jannik Hastrup
Medvirkende: Bjørn, Ravn, Bamsemor m.fl.
Varighed: 78 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Sunrise
Udgivet: 17. marts 2012
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
I en hule i et fjeld fødes en lille isbjørneunge.

Samtidig fødes et lille barn i en nærliggende hytte. Mor og barn har det godt, og barnet får navnet Lille Bjørn. Men det går ikke så godt for isbjørnemoderen og hendes unge.

Ungen dør, og moderen er ude af sig selv af sorg og fortvivlelse. Hannen kan ikke gøre så meget for at opmuntre hende. Selv ikke deres faste følgesvend Ravn kan give hende livsgnisten tilbage. Hun har lagt sig til at dø på en isflage.

Hannen vandrer hvileløst rundt og ved et tilfælde kommer han til hytten med den lille familie. Fangeren er ude på jagt og moderen er ude for at hente is.

Lille Bjørn ligger derfor alene i hytten og hannen får en tanke. Han stjæler barnet og overlader ham til isbjørnehunnen. Hun liver op og tager imod den forsvarsløse unge, og opdrager ham som en isbjørn.

Da fangeren kommer hjem fra jagt, bliver han ude af sig selv af raseri og vil jagte isbjørnen til verdens ende for at få sin søn hjem igen ...

Det er tegneren Jannik Hastrup, som også er skaberen af Cirkeline Fandango, der står bag Drengen der ville være Bjørn (Drengen der ville det umulige).

Det er en herlig enkel streg, der oser langt væk af godt gammeldags håndværk. Det er en nydelse at se en tegnefilm uden de voldsomme computeranimationer, man ellers ser i dag.

Historien byder på en del dramatiske scener og trods den enkle streng, kan de virke voldsomme for små poder. Derfor er det nok en god ide at se Drengen der ville være Bjørn sammen med de yngste - også for at forklare dem lidt om naturens orden og fangerkultur.

Det er synd, at man ikke kan vælge undertekster, så hørehandikappede også kunne få glæde af den gode historie.

Da Drengen der ville være Bjørn kom frem i 2003, var det den første tegnefilm, som også havde speak på grønlandsk (kalaallisut). På denne udgave leveres de danske stemmer af blandt andre Tommy Kenter, Paprika Steen, Sidste Babett Knudsen og Lisbet Dahl.

Drengen der ville være Bjørn er en dejlig smuk historie, som hele familien kan få en god oplevelse ud af sammen. Smukke tegninger, smuk og rørende handling, og dejlig musik.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017