Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 100
Dreamer (2005)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: John Gatins
Medvirkende: Dakota Fanning, Kurt Russell, Kris Kristofferson m.fl.
Varighed: 90 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 19. februar 2008
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Ex-jockeyen Ben Crane (Kurt Russell) er livstræt og fuld af selvhad. Han spilder sit store talent ved at træne andre folks heste, men en dag brækker en lovende galophest Sonador benet under et løb.

Ben modsætter sig at den bliver aflivet og accepterer ejerens tilbud om, at Ben kan overtage hende, mod at afskrive tre måneders løn, han har til gode.

Endelig kommer der en hest i de tomme stalde på Bens gård, og et stort stykke arbejde venter forude. Han får hjælp af sin datter Cale (Dakota Fanning) og sin far Pop (Kris Krisofferson). Planen er at få Sonador på benene igen og bruge hende til avl, men der er lige det store prestigefyldte løb Breeders Cup, men spørgsmålet er, om Sonador kan blive klar til det.

Dreamer er en dejlig familiefilm, hvor fokus ikke er på det tutte-nuttede forhold mellem hest og ejer, eller lille pige og hest for den sags skyld, men derimod at det er et arbejdsværktøj, der kan være med til at sikre familiens fremtid.

Kurt Russell, Kris Kristofferson og ikke mindst Dakota Fanning yder hinanden et fantastisk samspil. Dakota Fanning vandt da også Young Artist Awards i 2006 for bedste ungdomsskuespiller, hvor filmen også var nomineret til bedste familiefilm.

For øvrigt er Dakota Fanning værd at holde øje med. Trods sin unge alder - 14 år - har hun allerede vundet 13 internationale filmpriser og nomineret til yderligere 13. Hun er et kæmpe talent, som bliver spændende at følge fremover.

Dreamer er en god film, hele familien kan samles om trods sin forudsigelighed. Dog skal man nok have lidt interesse for heste og ikke mindst væddeløbssport.

Skal man have en hyggelig familiedag foran fjernsynet med lidt godter, er Dreamer et oplagt valg at fodre afspilleren med.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017