Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Dragnet (1987)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Tom Mankiewicz
Medvirkende: Dan Aykroyd, Tom Hanks, Christopher Plummer m.fl.
Varighed: 101 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 10. maj 2010
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Joe Friday (Dan Aykroyd) er en regelret og lidt kedelig kriminalbetjent i Los Angeles. Da hans normale makker beslutter sig for at forlade politiet til fordel for et liv som fårehyrde, får Joe Friday en ny makker.

Den nye kollega, Pep Streebek (Tom Hanks), er næsten hans direkte modsætning. Fuld af liv og med en stor appetit på livets goder og glæder. Samtidig er han langt fra en regelrytter.

De to betjente bliver sat til opklare en række drab og forbrydelser begået af den såkalte P.A.G.A.N. bande, der hærger den vestamerikanske storby. Det lykkes dem at infiltrere et bandemøde, hvor de redder en jomfru fra at blive ofret.

Under flugten lykkes det for den reddede pige, at se ansigtet på bandelederen, og nu sætter Friday og Streebek alle kræfter ind på, sammen med det tiltænkte offer på at finde og afsløre bagmanden.

Det viser sig hurtigt, at de er oppe mod store kræfter. For bandelederen er nemlig en prominent samfundsstøtte, der tilmed får hjælp fra politiledelsen i byen. Men det stopper selvfølgelig ikke de to umage betjente.

Dragnet er en tyk og velgennemført parodi på en tv-serie af samme navn fra 50'erne og 60'erne. Der er sålede ikke langt mellem smil og grin gennem filmen, selv om komikken af og til kammer over i det næsten groteske.

De to hovedpersoner, Dan Aykroyd og Tom Hanks, spiller begge fremragende og giver hinanden godt med- og modspil. Også Christopher Plummer i rollen som den hæmningsløse skurk gør en rigtig god figur.

Interessant er det også at se Harry Morgan i rollen som chef for Friday og Streebek. Harry Morgan er vel nok bedst kendt af de fleste for sin rolle som oberst Potter i den evigt polulære tv-serie M*A*S*H, hvor han nåede at spille med i 180 afsnit.

Trænger du til lidt over halvanden times uforpligtende og god underholdning, og/eller at få motioneret lattermusklerne, så går du bestemt ikke galt i byen med Dragnet. En herlig og velspillet parodi, der på ingen måde forudsætter at man har stiftet bekendtskab med den oprindelige tv-serie.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017