Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 256
Do You Like Hitchcock? (2005)
 
 
  Genre: Thriller
Instruktør: Dario Argento
Medvirkende: Elio Germano, Chiara Conti, Elisabetta Rocchetti m.fl.
Varighed: 93 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 21. marts 2013
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Giulio (Elio Germano) studerer medie- og kommunikationsvidenskab på universitetet i Torino, Italien. Eksamen står for døren og han er ved at skrive sin afhandling om tyske, ekspresionistiske instruktører.

Men han bliver let distraheret. Dels af sin kæreste, Arianna (Christina Brondo). Dels af genboens underskønne og sexede datter, Sasha (Elisabetta Rocchetti), som han lurer på gennem sin kikkert.

Sasha bor sammen med sin mor, som er en evig brokkemaskine, og Giulio mere end fornemmer, at mor og datter ikke har det bedste forhold.

En dag møder han Sasha i den lokale videoudlejningsbutik, drevet af Andrea (Iván Morales). Her møder de også den smukke Federica (Chiara Conti), og Sasha anbefaler hende at låne Hitchcocks Farligt møde (Strangers on a Train).

Nogle dage senere findes Sashas mor brutalt myrdet, og filmnørden Giulio får den konspirationsteori, at det er Sasha, der står bag mordet. På trods af, at hun har et vandtæt alibi.

Men han er overbevist om, at Sasha og Federica har byttet mord, akkurat som i Farligt møde. Han begynder at udspionere pigerne, for ingen andre tror på hans teorier ...

Mesterinstruktøren Dario Argento, der kendes fra blandt andre Pokerspilleren og Mordets Melodi (Profondo Rosso), har skruet en stram thriller sammen med mange referencer til Alfred Hitchcocks film.

Der er et hav af disse referencer. Blandt andre Psycho, Skjulte øjne og En kvinde skygges - samt, naturligvis, Farligt møde, som hele plottet er bygget op omkring.

Derudover har Argento også leget med referencer til egne film ved hjælp af posters i videoudlejningsbutikken. Selv hans datters, Asia Argento, debutfilm Scarlet Diva er at finde blandt de utallige referencer.

Desværre får Do You Like Hitchcock? ikke undertegnede til at komme helt op at ringe af begejstring. Bevares, der er spænding og et rimeligt godt plot, men mere er der ikke. Jeg forventede måske lidt mere af Argento, der hører til blandt mine favoritinstruktører.

Det var mere alle disse referencer, jeg fordybede mig i, og det utrolige interessante persongalleri, som hele tiden rumsterer i baggrunden, der nok tog min fokus fra selve filmen.

Do You Like Hitchcock? er en udmærket, stram thriller, og måske kan jeg bedre fordybe mig i selve handlingen næste gang jeg ser den. I stedet for at fokusere på bipersonerne og referencerne.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017