Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 256
Don't let him in (2011)
 
 
  Genre: Horror
Instruktør: Kelly Smith
Medvirkende: Sophie Linfield, Sam Hazeldine, Gordon Alexander m.fl.
Varighed: 77 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 20. september 2011
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Calvin (Rhys Meredith) og hans kæreste, sygeplejersken Paige (Sophie Linfield), skal på en forlænget weekend i deres lille hytte på landet ved Bowden.

De har inviteret Calvins lillesøster Mandy (Gemma Harvey) med, og tiden skal bare fordrives med afslapning, fiskeri og hyggeligt samvær.

Mandy har besluttet at tage gårsdagens engangsknald, Tristan (Gordon Alexander), med. Han er aktiehandler og trænger til at komme væk - i hvert fald weekenden over grundet stress. Tristan falder ikke helt i Calvin og Paiges smag, og stemningen daler en anelse.

De to par kommer til hytten. Inden længe dukker landbetjenten Utley (Jason Carter) op og advarer dem om, at der desværre huserer en seriemorder på egnen. En seriemorder, som tabloidpressen har givet navnet Trækirurgen, da han parterer sine ofre og hænger ligdelene op i træerne.

Denne oplysning gør den i forvejen lidt anspændte stemning endnu mere anspændt. Pludselig banker en hårdt såret mand på døren og nærmest falder ind i hytten. Han har et knivstik i maven, men Paige får lappet ham sammen, og nu er de fem i hytten.

Og udenfor er Trækirurgen ...

Don't let him in er en god klassisk gyser. Fem mennesker i en øde skov. Inddelt i de gængske typer: Den fornuftige Calvin, den handlekraftige Paige, den mandeglade "tøs" Mandy, den vrangladne Tristan og et enkelt ynkeligt offer. Dertil lægges anspændt stemning. En skovtosse på fri fod. Blod, splat og gys, og resultatet er et rent klassisk set-up.

Resultatet er så faldet heldigt ud i forhold til så mange andre gysere med samme set-up. Spændingen holder hele vejen igennem, og handlingen tager da også nogle uventede drejninger, hvilket gør Don't let him in til en tand bedre end andre gysere med samme tema. Især slutningen er jeg personligt vild med.

Det er en af de få gange, hvor jeg ville have ønsket, at filmen varede lidt mere end 77 minutter. Der kunne godt have været lagt lidt mere ind i handlingen.

Personerne er heller ikke så stereotype som i for eksempel amerikanske gysere. Der er mere dybde i dem, hvilket briterne er enimente til at gøre.

Har man mod og lyst til at se andre gode engelske gysere med en øde skov som kulisse, kan jeg da varmt anbefale Plague Town, House of the Devil og fra storbyens betonjungle den eminente Tony.

Don't let him in giver nogle fine gys og er en film, der bestemt ikke skal mangle i samlingen med gysere. Det er i hvert fald ikke sidste gang, jeg ser den.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017