Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Dømt til rigdom (1999)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: John Erman
Medvirkende: Lauren Bacall, Richard Chamberland, Lindsay Frost m.fl.
Varighed: 167 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: On-Air Video
Udgivet: 3. juli 2008
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Doris Duke, (Lauren Bacall) en 79-årig kvinde, datter af James Buchanan Duke, grundlæggeren af Amerikansk Tobakskompagni, er en af verdens rigeste kvinder.

Under en fest får Doris et ildebefindende og langsomt bliver hendes helbred svagere og svagere. Hendes butler Bernhard (Richard Chamberland), der har tjent hos hende i seks et halvt år, tager sig af hende.

Måske lidt for meget, for han udnytter hendes svage tilstand, og snart har han tilranet sig diverse fuldmagter til hendes økonomiske aktiver, samtidig med han får hende isoleret.

Doris ser tilbage på sit til tider omtumlede liv, som en af de rigeste i verden og dermed også en af de mest eftertragtede - men også en af de mest ensomme.

Man følger hendes opvækst, hvor hun var fars lille elskede pige, og en torn i øjet på sin mor. Faderen dør, da Doris er 10 år, og hun er enebegunstiget, hvilket harmer moderen endnu mere. Dette bevirker, at Doris må blive voksen i en fart, og hun får da også ben i næsen.

Doris møder hurtigt den ene lykkejæger efter den anden, som charmer sig ind på hende og kun har et i tankerne: Hendes formue. Men hun møder også den sande kærlighed.

Selv som næsten firsårig er hun stadig attraktiv og eftertragtet. Over halvanden milliard dollars i kassen hjælper jo gevaldigt.

Dømt til rigdom (Too rich: The secret life of Doris Duke) har før været vist som miniserie, og nu udgives den som komplet. Den er lang - 167 minutter - men den fænger.

Det er ikke så tit, man ser Richard Chamberland i skurkerollen, men han gør det godt og med stor troværdighed. Men det er Lauren Bacall, der hiver filmen hjem. Hun er blændende i rollen som den excentriske mangemilliardær.

Som den unge Doris i alderen 20-50 år ses Lindsay Frost, og hun hiver også historien op på et højere plan.

Dømt til rigdom er en rigtig hyggelig film til en grå og kedelig søndag, hvor man bare vil slappe af. Plottet er forudsigeligt, men det gode skuespil trækker op.

Så sæt 167 minutter af og se, hvor stor en forbandelse penge kan være.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017