Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Dødens Puslespil (1974)
 
 
  Genre: Giallo
Instruktør: Duccio Tessari
Medvirkende: Luc Merenda, Senta Berger m.fl.
Varighed: 87 minutter
  Originalsprog: Italiensk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 2006
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Peter (Luc Merenda) har været involveret i et biluheld i London og nu otte måneder senere har han stadig ikke genvundet sin hukommelse. Han går til psykiater og denne introducerer ham for en mand, der påstår, at han kender Peter, som i virkeligheden hedder Edward, men kaldes Ted.

Ted har ikke den ringeste ide om, hvem manden er og kort tid efter de har mødt hinanden, bliver manden skudt i Teds lejlighed. Lidt efter modtager Ted et telegram fra sin kone, som han heller ikke ved, hvem er. Men hun befinder sig i Portofino i Italien, og han rejser dertil i håb om at få sin hukommelse tilbage.

Han bliver forfulgt af en mand, der påstår, at Ted skylder ham en , og Ted har stadig ingen anelse om noget som helst. Men konen Sara (Senta Berger) er en dejlig kvinde, og han begynder at falde for hende. Hun derimod har stadig sine tvivl om sin mand. Hun er ikke helt sikker på, om han vitterlig har hukommelsestab, for han har åbenbart været lidt af en sjuft tidligere.

Men hun bliver dog overbevist om Teds nye og bedre jeg, og hun forelsker sig påny i ham.

Forvirret?

Selvom det er en giallo-film, er den ikke helt typisk for denne genre. Der er ingen rå og udpenslende sexscener, eller blodig vold, derimod er det et indviklet og komplekst plot, der nok nærmere kan betegnes som en klassisk kriminaldrama.

Luc Merenda og Senta Berger spiller helt forrygende, og selve historien er der intet at udsætte på. Selvom Dødens Puslespil (L'Uomo senza memoria) er fra 1974, virker den ikke spor forældet. Den engelske dubbing fungerer fint og billed og lyd er upåklagelige.

Dødens Puslespil kan varmt anbefales, hvis man er til komplicerende krimidramaer med et godt plot og velspillende skuespillere. Man keder sig i hvert fald ikke og bliver godt underholdt i de 87 minutter, den varer.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017