Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 100
Divergent (2014)
 
 
  Genre: Sci-fi
Instruktør: Neil Burger
Medvirkende: Shailene Woodley, Theo James, Kate Winslet m.fl.
Varighed: 139 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 11. august 2014
Anmeldt af: Muskat
 
 
Kunne du vælge? Intelligens, retfærdighed, ærlighed, mod og nøjsomhed er de fem kaster i et fremtidigt samfund. Designet til at opretholde ro og orden, og forhindre fremtidige krige

Teenageren Beatrice Prior (Shailene Woodley), er medlem i gruppen nøjsomhed. Men selv vil hun helst være medlem af de modiges gruppe. De er byens politi og beskyttere. Men ikke alle er glade for dem. For i modsætning til de andre grupper, er de modige og frie.

De behøver ikke følge reglerne på samme måde som alle andre, og det er netop det, der fascinerer Beatrice. Det kommende valg nærmer sig. Valget, hvor Beatrice skal vælge hvilken af de fem kaster, hun vil høre til. Men valget er også meget vigtigt. For hvis man vælger forkert, bliver man kasteløs.

Før valget skal alle valgdeltagerne tage en lille prøve. Prøven viser, hvilken kaste de er mest egnet til. Noget serum bliver ført ind i deres blod med en sprøjte.

Samtidig er de koblet til en computer, hvor prøvelederen kan se ind i deres hoved. Serummet virker nemlig på den måde, at de vil møde deres frygt, og skal prøve at bekæmpe den.

Enten på en intelligent måde, en retfærdig måde, en ærlig måde, en modig måde eller en nøjsom måde. Da serummets virkning fortager sig fra Beatrice, virker hendes prøveleder chokeret. Beatrice bliver skubbet hen mod bagudgangen uden at få svar på, hvilken kaste hun er bedst egnet til.

Hun spørger, men svaret hun får, chokerer også hende selv. Svaret på prøven er nemlig uklart.

Det betyder, at hun ikke er egnet til en bestemt kaste, men vil kunne klare sig godt i dem alle. Mange vil tænke, jamen, så er hun da bare ekstra heldig, men nej, for Beatrice er nemlig i større fare end nogensinde. Hun er nemlig en ”Divergent”.

Men er Beatrice virkelig i så stor fare som det lader til? For der er mange der ser ”Divergents” som en trussel mod samfundet ...

Hunger Games. Det er hvad folk siger, Divergent minder om. Jeg har svært ved at bekræfte det, eftersom jeg aldrig selv har set Hunger Games. Men når der er så mange, der mener det, vil jeg antage, at de har ret.

Ellers er Divergent en typisk fremtidsfilm med alt, hvad der hører til. Kærlighed, det er et emne, film i nutiden har svært ved at undgå at få med. Men det er nu også okay, for der er, når alt kommer til alt, mange der elsker det emne.

Hvad forventer vi egentlig af fremtiden? Og vil det komme til at ligne det, der sker i Divergent? Det er to gode spørgsmål, jeg synes, du skal spørge dig selv om, når du ser – eller har set - filmen.

Divergent er helt igennem spændende. Den skal have seks klaptræer som belønning. Det kan godt være, jeg ikke har set så mange fremtidsfilm, men jeg ved hvornår en film er god eller ikke god i mine øjne ...
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017