Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
District 13 - Ultimatum (2009)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Patrick Alessandrin
Medvirkende: Cyril Raffaelli, David Belle, Daniel Duval m.fl.
Varighed: 97 minutter
  Originalsprog: Fransk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 16. marts 2009
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Byernes by, Paris, har samlet de mest kriminelle elementer i særlige ghettoer omkranset af høje mure. Bag murene er, ud over de mange kriminelle og fem gangsterbosser, også politiagenten Leito (David Belle).

Undenfor murene deltager politimanden Damien Tomaso i en aktion mod narkogangstere. Parkour-udøveren og kampsportseksperten udmærker sig under aktionen, og tager efterfølgende hjem til kæresten for at slappe af.

Han når dog ikke være hjemme særlig længe, før specialstyrker fra politiet bryder ind i lejligheden og arresterer ham. Damien er anklaget for besiddelse af hård narko, politistyrken selv har plantet i hans lejlighed.

Ved District 13, en af de kriminelle ghettoer, filmer nogle teenagere et brutalt drab på en politipatrulje. Politibetjentene bliver dog ikke dræbt af kriminelle, men derimod af en af politiets specialstyrker.

Den elektroniske film afleverer de til Leito. Mens han er i gang med at se filmen, får han en telefonbesked fra vennen Damien, der beder Leito om hans hjælp med at slippe ud af fængsel, så han kan bevise sin uskyld.

Politiets specielstyrker, under ledelse af den korrupte Walter Gassman (Daniel Duval), er dog allerede på sporet af Leito. Leito undslipper dog ved at bruge alle sine evner som parkour-udøver.

Leito bryder ind i fængslet og får hjulpet Damien ud. Under flugten fortæller Leito om filmen med politidrabene, og Damien kæder straks drabene sammen med Walter Gassman.

Så allerede inden de to venner er sluppet helt ud, beslutter de sig for at ransage den korrupte politichefs kontor i samme bygning. De får fat i en harddisk og undslipper til de kriminelle ghettoer.

Her går de sammen med gangsterbosserne for at tage kampen op. Walter Gassman har nemlig planer om jævne ghettoerne med jorden, med eller uden beboere, for at gøre plads til nybyggeri.

Det er nu op til Damien og Leito at forpurre planerne og få gjort den franske præsident opmærksom på problemerne. Og så har de tilmed en noget overraskende dagsorden ...

District 13 - Ultimatum (Banlieue 13 - Ultimatum) er action fra start til slut. Og bare almindelig action, men hårdtslående, spektakulær action med masser af lækre parkour-detaljer og kampsport-finesser. Hæsblæsende bil-ræs gennem og over bygninger er der også blevet plads til.

Er du til action i spandevis med masser af flotte detaljer, går du bestemt ikke galt i byen med District 13 - Ultimatum. Ok, de fleste vil nok kvie sig ved, at filmen er fransk og på fransk, da det for de fleste betyder, at der skal holdes ekstra øje med underteksterne.

Det er dog heldigvis intet problem med District 13 - Ultimatum. For man sidder alligevel klistret til skærmen for at få alle detaljerne med - også ved andet eller tredje gensyn.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017