Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 121
Direktøren for det hele (2006)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Lars von Trier
Medvirkende: Jens Albinus, Peter Gantzler, Iben Hjele, Mia Lyhne, Casper Christensen m.fl.
Varighed: 99 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 21. august 2007
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Lars von Trier har aldrig været bange for at gå nye veje og prøve sine egne og seernes grænser af. Det må man sige, han også formår med komedien Direktøren for det hele.

Handlingen er egentlig ganske spidsfindig. En direktør (Peter Gantzler) for en IT-virksomhed har gennem årene "gemt sig" bag en fiktiv direktør. I forbindelse med et muligt salg af virksomheden kræver den potentielle køber dog at forhandle direkte med direktøren, som jo ikke eksisterer.

Derfor hyrer direktøren en arbejdsløs og temmelig talentløs skuespiller (Jens Albinus) til spille rollen som direktøren for hele for en kort stund. Forskellige omstændigheder gør dog, at skuespilleren må fortsætte i rollen indtil salget kan blive gennemført. Dermed kommer forviklingerne i gang og en lang række løgne og fortielser trænger sig op til overfladen.

Den rigtige direktør har nemlig planlagt, at snyde sine medstiftere af firmaet, så han selv kan score gevinsten på salget. Det skaber derfor splid og ballade i virksomheden, da medarbejderne finder du af, at de meget snart vil få en fyreseddel som belønning for deres hårde arbejde og personlige investeringer i virksomheden.

Direktøren for det hele byder på en sand perlerække af populære, danske skuespillere, som alle gør et godt og solidt indtryk. Særligt Casper Christensen gør det fremragende i rollen som ilte Gorm, der let til at lade næverne flyve, når han er den mindste smule utilfreds.

At kalde Direktøren for det hele for en komedie er nok lidt af en tilsnigelse. For der var reelt ikke mange gange, jeg trak på smilebåndet i løbet af de 99 minutter, filmen varer. Desuden er filmen klippet på en måde, så det virker som om den hakker.

Det mest irriterende ved filmen, i hvert fald DVD-udgaven, er lyden. Den svinger således flere gange i lydstyrke undervejs, ligesom der i mange tilfælde er for stor forskel på lydstyrken mellem de forskellige karakterer, hvilket kan gøre det svært at få begge sider af dialogerne med. Det er bare ikke godt nok!
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017