Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 121
Dig og Mig (2008)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Christian E. Christiansen
Medvirkende: Laura Christensen, Julie R. Ølgaard, Neel Rønholt m.fl.
Varighed: 85 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 10. marts 2009
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Stepanie (Julie R. Ølgaard) er den seje, smarte pige med den søde og hengivende kæreste Oliver. Hun er plaget af skyldfølelse over at have svigtet sine nærmeste, da hendes mor blev alvorligt syg.

Nu er hun selv blevet syg, og med det rystende brev fra Rigshospitalets onkologiske afdeling i tankerne, går hun ubevidst i gang med at støde alt og alle fra sig.

Mette (Neel Rønholt) er den søde, dydige pige fra en religiøs familie, der på det nærmeste allerede har afleveret hende ved Sankt Peters Port. Hun går hjemmefra juleaften og havner til sin første fest, og efterfølgende hjemme hos en fyr.

Sara (Laura Christensen) er en ung elitesvømmer, der paces godt og grundig frem af sin far. Hun er ved at nå de personlige rekorder. Men en dag får hun kramper i skulderen, og det viser sig, at hun har en svulst, der ikke lige kan fjernes med et snuptag. Det kan gå tre veje: Hun kan dø af operationen, hun kan blive paralyseret eller hun kan blive rask.

Disse tre forskellige unge piger møder hinanden på kræftafdelingen, hvor de yder hinanden støtte og overskud til at overskue deres vanskelige situation.

Man følger deres baggrundshistorier i flashbacks. For nogle vedkommendes år tilbage, for andre kun et par dage.

Det er Lars E. Christiansens anden spillefilm efter debuten i Råzone, og det satte forventningerne op. Men Lars E. Christiansen indfrier forventningerne. Dig og Mig er yderst seriøs og behandler det tabubelagte emne cancer sobert og nøgternt, uden det bliver for sentimentalt.

Dig og Mig er bygget op omkring hans Oscar-nominerede kortfilm Om Natten, som findes på ekstramaterialet.

De tre hovedrolleindehavere, Julie Ølgaard, Neel Rønholt og Laura Christensen er dansk films nye talenter, og har allerede spillet sammen i blandt andet Råzone og Efter brylluppet.

De yder hver især toppræstationer og virker yderst troværdige midt i deres elendighed. Afpillede, skaldede og dog med en indre styrke skinnende igennem deres tynde hud.

Det er tre stærke kvinder, der nok skal sætte endnu mere præg på dansk film industri. Jeg glæder mig i hvert fald til at se mere til dem.

Dig og Mig er en alvorlig film om et alvorligt emne, men giver dog et lille håb om bedre forståelse for cancerpatienter.

Jeg kan varmt anbefale denne lille perle. Titelmelodien Dig og Mig er indsunget af Natasja, som jo desværre døde i en alt for tidlig alder. Og ekstramaterialet indeholder også hendes musikvideo.

Dig og Mig er et gedigent følelsesladet drama om svær sygdom. Et godt drama med god pointe, som giver stof til eftertanke.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017