Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Digging to China (1998)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Timothy Hutton
Medvirkende: Evan Rachel Wood, Kevin Bacon, Cathy Moriarty m.fl.
Varighed: 94 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: On-Air Video
Udgivet: 15. oktober 2008
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
10-årige Harriet (Evan Rachel Wood) er en ensom lille pige. Hun bor sammen med sin alkoholiske mor (Cathy Moriarty) og mandeglade søster, Gwen (Mary Stuart Masterson).

Harriet lever i sin egen fantasiverden, hvor hun prøver at grave sig gennem til Kina og gemmer sig i kaninhuller. Hun ønsker at komme væk, selvom hun elsker sin mor og søster.

Den lille familie driver et lille motel, og en dag ankommer Leah (Marian Seldes) og hendes voksne søn, Ricky (Kevin Bacon). De er på vej til Hardgrove, et hjem for retarderede, for Ricky er retarderet, og Leah er kræftsyg. Hun vil sikre sig, at Ricky får et hjem, før hun dør.

Deres bil er brudt sammen ved motellet, og de indlogerer sig. Det varer ikke længe, før Harriet og Ricky er hinandens bedste og eneste venner.

Men de voksne forstår ikke deres venskab, og en dag bliver Harriets verden vendt op og ned. Og den eneste i hele hendes lille verden, der forstår hende, er Ricky. Men hun må ikke se ham.

Digging to China er et gribende drama. Man kan simpelthen ikke undgå at blive revet med. Det er en god historie, og man krummer tæer over den intolerance voksne kan udvise over for anderledes mennesker, mens man samtidig glæder sig over, at to børn, hvoraf den ene befinder sig i en voksens krop, kan udvikle et så stærkt bånd.

Evan Rachel Wood er bedårende i rollen som den lille venneløse pige med et hjerte af guld. Hun er ganske enkelt bare en unge, man har lyst til at lære at kende og knuselske.

Kevin Bacon er sprudlende som den retarderede Ricky. Det er en stor præstation og fantastisk udført. Han vandt da også en bronze gryphon på Giffoni Film Festival for sin rolle.

Digging to China er en film, man ikke lige glemmer, og jeg kan varmt anbefale denne lille perle om kærlighed, venskab, omsorg og ikke mindst misforståelser.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017