Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Die Another Day (2002)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Lee Tamahori
Medvirkende: Pierce Brosnan, Halle Berry, Judi Dench, John Cleese m.fl.
Varighed: 127 minuttter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Metro Goldwyn Mayer Home Entertainment
Udgivet: -
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Die Another Day er af mange blevet kaldt for den absolut bedste James Bond-film til dato. Og jeg er tilbøjelig til at være enig. For den viser for en gangs skyld, at selv en James Bond kan komme ud for nederlag undervejs. Det gør faktisk det hele bare lidt mere troværdigt.

Som altid er der et ganske stjernespækket team af skuespillere. Det snydes man da heller for i denne udgave af den nærmest udødelige film-serie. Uanset hvad, kan man altid være sikker på nogle smukke Bond-babes, som de blev kaldt i gamle dage, inden ligestillingen tog overhånd. I Die Another Day er det ikke mindst Halle Berry der pryder skærmen som den amerikanske agent, Jinx.

Men også hovedrolleindehaveren, Pierce Brosnan, gør det fortræffeligt. Af og til er manden nærmest som født til rollen som James Bond, ganske som Sean Connery var det i de første James Bond-film.

John Cleese er selvfølgelig et underholdende indslag i rollen som Q. Manden, der sørger for alle vor helts specielle våben og tekniske gadgets samt transportmidler. Og atter sørger teamet bag filmen for, at der på dette område intet lades til overs i forhold til forgængeren. Ganske som det sig hør og bør med en James Bond-film.

Handlingen i Die Another Day hæver sig en del over det, man er vant til og forventer. Her er dybde, som ikke set før. Filmen starter nemlig med en mission i Nordkorea, der går grueligt galt, så James Bond må hensygne de kommende 14 måneder i et koreansk fængsel.

James Bond bliver dog udvekslet med morderen Zao. Det er dog ikke ensbetydende med en ende på besværlighederne, for da Bond venter tilbage til England og hovedkvarteret, betragter alle ham som forræder.

Et spor af Zao dukker op på Cuba og Bond følgr efter. På Cuba møder han den smukke, amerikanske agent Jinx. Senere støder de sammen på Island, hvor en suspekt mediemongul har hjemme.

Enden er som en James Bond-film skal være. Verden bliver atter reddet. Men selv om, man kender afslutningen på en James Bond-film, allerede inden optagelserne går i gang, skal man ikke springe denne over.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017