Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 256
Devil's Playground (2010)
 
 
  Genre: Zombie
Instruktør: Mark McQueen
Medvirkende: MyAnna Buring, Craig Fairbrass, Craig Conway, Danny Dyer m.fl.
Varighed: 93 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 21. juni 2011
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Medicinalfirmaet N-Gen er ved at lancere et nyt revolutionerende energitilskud, RAK295.

Det skulle efter sigende være yderst effektivt mod det daglige fysiske underskud, de fleste mennesker oplever i deres forjagede dagligdag. RAK295 vil give fornyede kræfter, energi og, ikke mindst, formindske stress-symptomer.

Forinden er det blevet testet på 30.000 frivillige testpersoner, men 29.999 af disse personer har fået alvorlige bivirkninger. De udvikler sig til zombier med kun en tanke tilbage i hjernen - at dræbe og æde mennesker.

Men nummer 30.000, Angela Mills (MyAnna Buring), er ganske upåvirket og har overhovedet ingen bivirkninger. Desværre er hun også forsvundet, så laboratoriet kan ikke få lavet en modgift.

N-Gens sikkerhedschef, Cole (Craig Fairbrass), sættes til at opspore Angela. Hun er selv på flugt med veninden Kate (Lisa McAllister) fra de vilde horder af zombier, der nu hærger Londons gader.

Hendes eks-kæreste, politimanden Joe (Danny Dyer), er selv lige blevet løsladt mod kaution fra Deptford fængslet, hvor han er anklaget for mord på en 14-årig. Joe og hans kammerat Steve er også på flugt, og samtidig er de meget opsatte på at finde Angela.

Kaos hersker i London. Der er undtagelsestilstand, og det er alles kamp mod alle ...

Devil's Playground er en brittisk zombiefilm, der har høstet en pæn bid priser, og den starter da også rigtig lovende. Plottet er godt og der mangler bestemt ikke action eller speciel effects.

Men desværre kammer den helt over og overgår nærmest helt amerikanske film, når de er værst i deres heltedyrkelse: "Åh, vi er superhelte og skal redde hele menneskeheden ved at gøre det rigtige".

Det er sådan noget, der giver mig kvalme i en ellers god film.

Men dertil skal siges, at det er en forfriskende fornyelse at se zombier, der ikke går pingvin-vralt med små forcerede skridt og armene strittende ud til siderne. For disse zombier er ikke som gængse zombier kendt fra andre film i denne genre.

De har udviklet en fantastisk hurtighed og styrke, nok fordi de er pumpet op med energitilskud. Så på et eller plan virker det jo efter hensigten.

Det er instruktøren Mark McQueens debut som spillefilmsinstruktør, og det skal da blive spændende at se, hvad han mere har at byde på. Devil's Playground viser da, at han har nogle gode ideer og intentioner. Han skal bare have mere stramning på.

Danny Dyer, i rollen som Joe, yder en nogenlunde præstation. Han vandt faktisk British Horror Awards 2010 som bedste skuespiller for rollen, men så må hans konkurrenter have været temmelig dårlige.

Danny Dyer er ellers kendt for kvalitetsfilm som Human Traffic og The Football Factory.

Men som zombiefilm er Devil's Playground bestemt værd at se. Det er bare mig, der ikke kan holde ud, når handlingen kammer over. Og slet ikke, når der så også er et medfølgende strygeorkester i baggrunden.

Der er action nok, forræderi, blod og i den grad zombier så enhver fan af genren kan blive fornøjet og underholdt. Jeg bed så bare ikke helt på.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017