Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 256
Devil Seed (2012)
 
 
  Genre: Horror
Instruktør: Greg A. Sager
Medvirkende: Michelle Argyris, Shantelle Canzanese, Vanessa Broze m.fl.
Varighed: 108 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainement
Udgivet: 14. maj 2013
Anmeldt af: Johnny Josefsen
 
 
Hvis man har lyst til at se en besættelsesfilm, skal man bestemt ikke lede længe. De udgives i stride strømme hvert eneste år og har været en stor del af gyserfilmskulturen siden 70'erne, hvor William Friedkins Eksorcisten skræmte alskens biografgængere fra vid og sans.

Devil Seed er et af de mange, nye skud på stammen og den er bestemt ikke lige så rædselsfuld som aktuelle Last Excorcism 2 og The Devil Inside.

Devil Seed omhandler tre studerende veninder, der bor sammen. En af pigerne er just vendt hjem fra en længere ferie, hvilket bliver fejret med en bytur.

Efter et skæbnesvangert møde med en spåkone, bliver den hjemvendte veninde besat af mystiske kræfter. Det får hende til at vandre rundt i søvne og tale med skumle dybe stemmer. Samtidig med, at hun til tider svæver i søvne.

Som dagene går, bliver det værre og værre. Folk omkring hende frygter, at hun måske er ved at tabe besindelsen.

Det besynderlige ved Devil Seed er, at den ikke rigtigt byder på noget nyt og spændende. Men den formår alligevel at være ganske underholdende.

En af årsagerne til dette er, at tonen holdes varieret hele filmen igennem. Den veksler mellem at være mørk og dyster og lys. Det giver det hele en meget letsindig følelse, hvilket også altid har været en af Poltergeists (1982) største styrker.

Den varierede tone er med til at afværge den kedelige atmosfære, der ellers har det med at ødelægge så mange gyserfilm.

Devil Seed er samtidig en lettere fjoget film til tider. Måske ufrivilligt. Men det er alligevel med til at styrke de uhyggelige øjeblikke, hvor filmen til tider er decideret kompetent håndteret, selvom det aldrig bliver voldsomt opfindsomt.

Når man nærmer sig tredje akt, begynder filmen dog så småt at skifte retning. Den forvandler sig til et kryds mellem en Marilyn Manson musikvideo fra 90'erne og en billig kopi af Eksorcisten.

Det er imidlertid ikke underligt, at de vælger at imitere Eksorcisten. Det er trods alt er en af genrens mest anerkendte udspil, men måden det håndteres på, er lettere bizar.

Det er nemlig faderen til en mindre karakter, der i de sidste 20 minutter introduceres og overtager hele filmens klimaks. Alle de karakterer, vi har fulgt op til dette punkt, kastes til side, og det føles derfor næsten som to film splejset sammen.

Det er en skam. For denne nye film har ikke samme underholdningsværdi som resten. Blandt andet fordi præstekarakteren er lettere intetsigende, alt imens selve slutningen er helt som man ville forvente fra en film af denne type.

Devil Seed er ikke noget mesterværk, og kvaliteten varierer også undervejs, særligt i sidste tredjedel. Men størstedelen af filmen formår at fungere som en lettere medrivende og involverende gyserfilm, der både byder på lidt af det ufrivilligt morsomme og lidt uhygge samt et funktionelt plot med en passende fremdrift, hvilket vel på sin vis er nogle ret positive træk for en film i denne genre.

Man kunne sagtens finde bedre film (House of the Devil ville være et fint bud), men man kunne bestemt også finde noget værre. Hvis man søger lidt underholdning til en stille aften, så burde Devil Seed passe fint til formålet.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017