Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 100
Det store slædeløb (2002)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Brian Levant
Medvirkende: Cuba Gooding, Jr., James Coburn m.fl.
Varighed: 95 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Buena Vista Home Entertainment
Udgivet: ?
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
For mig har Disney altid været synonymt med kvalitet. Ikke kun når det gælder tegnefilm, men også spillefilm. Gennem årene har jeg således ofte fornøjet mig med Disneys familievenlige spillefilm, som måske ikke har høstet de store anmelder-roser, men som altid har været lettilgængelig og fornøjende underholdning.

Det store slædeløb, der er produceret i 2002, skiller sig da heller ikke ud fra mine tidligere oplevelser, idet her er tale om en gedigen familiekomedie, der byder på såvel latter som spænding og det obligatoriske islæt af amoriner i luften. Alt i alt en familiekomedie, som man kan og bør forvente det fra Disneys side.

Handlingen er lidt banal, men alligevel ganske ok til en gang eftermiddagsunderholdning for hele familien. Og så bydes der undervejs på ganske skønne og smukke billeder fra den fantastiske natur i Alaska, hvor filmen udspiller sig, og mange herlige hunde-scener - ikke mindst med den nærmest dæmonisk-udseende slædehund Demon.

Kort fortalt handler filmen om tandlægen Ted Brooks (Cuba Gooding, Jr.), der til daglig bor i solrige Miami og aldrig har set sne, som skal hente en arv i Alaska. Arven viser sig at være et gammelt hus og nogle slædehunde, som virkelig sætter deres præg på handlingen.

Filmens titel lægger lidt op til en kulmination med et slædeløb, og sådan er det også til dels. Men kulminationen er langt mere offervilje, venskaber og kærlighed. Og at det hele så er krydret med naturskønne oplevelser, gør bestemt ikke filmen ringere.

Filmen blev i øvrigt en stor succes i USA, hvor den indspillede næsten 85 millioner dollars!

Som en af de få DVD-film udgivet herhjemme udmærker denne DVD-udgivelse sig på flere måder. Ikke kun er der et righoldigt udbud af ekstra-materiale som kommentator-spor, spil og slettede/udvidede scener, men der er også mulighed for at vælge såvel dansk tale som originalsproget med danske undertekster.

Netop muligheden for at se filmen med dansk tale gør, at hele familien kan samles om denne familiekomedie. Et klart plus, der giver filmen en ekstra stjerne!
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017