Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Det store ædegilde (1973)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Marco Ferreri
Medvirkende: Marcello Mastroianni, Michel Piccoli, Philippe Noiret, Ugo Tognazzi m.fl.
Varighed: 125 minutter
  Originalsprog: Fransk
Distributør: Criterion Film
Udgivet: 3. juli 2008
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Piloten Marcello (Marcello Mastroianni), tv-produceren Michel (Michel Piccoli), dommeren Philippe (Philippe Noiret) og kokken Ugo (Ugo Tognazzi) er fire venner fra de højere samfundslag, som mødes i dommerens villa for at deltage i et langt orgie af gourmet-måltider.

Al den gode mad, som begynder med en konkurrence i østers-spisning, er dog kun et middel til at nå målet med weekenden. De fire venner er nemlig alle blevet trætte af livet, og har derfor tænkt sig at gøre en ende på deres dage med en overflod af mad og sex.

Derfor inviterer de allerede på andendagen en sexet og overvægtig skolelærerinde til at deltage i løjerne. Lærerinden får snart efter følgeskab af tre prostituerede, som dog beslutter sig for at stoppe og forlade stedet, mens legen endnu er god.

Så weekenden ender med at være et langt orgie af mad, mad og atter mad. Dog med indlagte pauser, hvor der blandt andet dyrkes pornofilm og sex, så de fire kan æde videre og videre. De fire venner er heller ikke blege for at for at konkurrere om, hvem af dem der kan æde sig hurtigst gennem et givent måltid.

I Det store ædegilde (La Grande Bouffe) følger man de fire hovedpersoner og deres forberedelser til den "store weekend". Man ser store dele af maden ankomme i en kølevogn og man ser tilberedningen af maden. Og selvfølgelig ser man de fire hovedpersoner fortære de enorme mængder af lækker mad.

Man ser også hvordan tiden mellem de enkelte måltider fordrives, i selskab med lærerinden, de prostituerede, frække billeder og film, biler og meget andet. Det er dog ikke nok med indblikket i disse ting for instruktøren.

Man præsenteres nemlig også for resultaterne af det overdrevne æderi i form af forskellige kropsgasser. Og hvordan deres kroppe en for en begynder at "sige fra".

Det store ædegilde er på ingen måde en appetitlig film. Tværtimod! Det er ej heller en specielt actionfyldt film. Faktisk vil de fleste nok mene, Det store ædegilde er både langtrukken og ulækker.

Ikke desto har den gjort sig fortjent til at blive set og husket. Det vidner et væld af priser og nomineringer om. En film, jeg bestemt ikke vil skamme mig over, at have stående i reolen blandt andre moderne klassikere.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017