Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 121
Det Perfekte Kup (2008)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Dennis Petersen
Medvirkende: Henrik Vestergaard Nielsen, Frederik Meldal Nørgaard, Anders Brink Madsen, Dennis Petersen m.fl.
Varighed: 75 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 6. april 2010
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Fire venner, Steen, Patric, Sonny og Richael, vil røve Provins Banken. Der er tænkt på det hele. Flugtbil, flugtrute, strømpebukser og våben. De er så klar, som nogen kan blive, til at vælte ud ad bilen i bedste gangsterstil og begå et vellykket bankrøveri.

Men de kommer fem minutter for sent, og banken er lukket. Til stor undren ... for der er sq' ingen butikker, der lukker til tiden. På nær altså banker.

Desværre bliver Steen irriteret og skyder på den røverisikrede dør, hvilket resulterer i, at kuglen richoterer og han får skudt sig selv i hovedet. De tre andre bliver anholdt og bragt på politigården.

Her sidder de så. Patric (Henrik Vestergaard Nielsen), Sonny (Frederik Meldal Nørgaard) og Richael (Anders Brink Madsen). De venter på afhøringen og hvad er bedre end at fordrive ventetiden med end at udtænke det perfekte kup?

Det kommer der mange storartede planer ud af, og det bedste ved fantasi er, at man bare lige kan lave scenariet om, så det kommer til at passe.

Men selv den imaginære planlægning kan slå fejl, især når virkeligheden trænger sig på. Og ikke mindst for tre mænd, der er for dumme til at være kriminelle.

Det Perfekte Kup er just ikke verdenskunst, men hold da op, hvor er det motherf…  morsomt. Det er dejlig underfundig jysk charme og humor, der udspiller sig. De absurde dialoger sidder lige i skabet, virker yderst troværdige og lige fra hjertet.

Plottet er ligetil og uden de store dikkedarer. De forskellige problemer og løsninger skildres godt, og historien hænger fint sammen.

I nogle biroller ses gamle travere som Ole Thestrup som fængselsvagt, Tommy Kenter som kriminalinspektør og
Olaf Nielsen som bankfunktionær, men det er de tre herrer Henrik Vestergaard Nielsen, Frederik Meldal Nørgaard og Anders Brink Madsen, der bærer filmen oppe. Dels fordi de passer til rollerne, dels fordi de er forholdsvis nye ansigter og således ikke sat i bås - endnu. Og det er forfriskende.

Instruktøren bag er Dennis Holck Petersen, der også har stået bag Lige i dag fra 2002, Perker, ligeledes 2002, og kortfilmen Kuppet fra 2000, der vandt to internationale priser. Han er en spændende instruktør, og det bliver interessant at se, hvad han ellers kan diske op med fremover.

Det er rart at se, at der er ved at dukke nye talenter op på den danske filmscene og ikke mindst, at filmselskaberne også tør tage og give chancer til for eksempel film som Krokodillerne, Rovdrift, Craig, og nu Det Perfekte Kup. Lad os endelig få mere af det på banen, og derfor går det femte klaptræ til dem.

Det Perfekte Kup er en frisk, underholdende og humoristisk komedie, som giver nogle gode grin og gør en lidt gladere på en dødsyg dag. "Skal vi ikke bare lige sige": Det er ”sagomel’me” morsomt.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017