Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i alt: 1.678
Det beskidte dusin - Den fatale mission (1988)
 
 
  Genre: Krigsfilm
Instruktør: Lee H. Katzin
Medvirkende: Telly Savalas, Ernest Borgnine, Heather Thomas m.fl.
Varighed: 90 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: On-Air
Udgivet: 10. september 2007
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Klassikeren Det beskidte dusin (The Dirty Dozen) fra 1967 fik i 1985 en efterfølger i Det beskidte dusin - Den næste mission The Dirty Dozen - The Next Mission). En ganske hæderlig og actionfyldt efterfølger, produceret til tv, til den oprindelige og stjernespækkede film.

I 1987 så endnu efterfølger dagens lys - igen produceret til tv. Konceptet i Det beskidte dusin - Den dødelige mission (The Dirty Dozen - Deadly Mission) er det samme som i de to tidligere film: 12 militære kriminelle, mordere, voldtægtsforbrydere og andre af samme skuffe, hentes ud af fængslet for at deltage i en livsfarlig mission bag fjendens linier. Blot er denne efterfølger ikke helt så action-præget, som de tidligere film.

Sørme om der så ikke i 1998 bliver produceret endnu en efterfølger til tv-mediet: Det beskidte dusin - Den fatale mission (The Dirty Dozen - The Fatal Mission). Som i den foregående film er det major Wright (Telly Savalas), der skal udvælge, træne og føre de 12 kriminelle i krig, dybt bag fjendens linier.
Ernest Borgnine ses for fjerde gang i rollen som general Worden, der sætter hele missionen i gang. Mere spændende er det dog, at denne mission ledsages af løjtnant Carol Campbell (Heather Thomas), datter af en karrieremand i udenrigstjenesten og som har rejst meget i Østeuropa, hvor missionen skal udføres. Hyggeligt med et kvindeligt islæt i nogle ellers temmelig mandehørmende film.

I denne fjerde Det beskidte dusin-film skal Savalas og hans 12 brådne kar finde og dræbe en gruppe tyskere, der er udvalgt til at starte et Fjerde Rige op, hvis krigen ikke skulle gå, som tyskerne håber.

De 12 udvalgte tyskere, der alle er under 30 år og specialister inden for hvert deres felt, sendes med Orient-ekspressen mod Istanbul. Her er tanken, at de skal forberede det Fjerde Rige.

Men de allierede vil det altså anderledes, så det udvalgte team af militære udskud skal sørge for at eliminere de 12 tyskere, inden de når Istanbul. I sig selv en udfordring, der tilmed støder på store problemer, da det viser sig, at der en forræder blandt dem, der sender afgørende og afslørende informationer til tyskerne.

Det beskidte dusin - Den fatale mission er langt mere action-fyldt end forgængeren, og dermed hæver den sig op på niveau med Det beskidte dusin - Den næste mission. Så der er dømt pænt med action og et godt plot.

Et must, hvis man har set de tre tidligere Det beskidte dusin-film og i øvrigt er til genren krigsfilm.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017