Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Det beskidte dusin - Den næste mission (1985)
 
 
  Genre: Krigsfilm
Instruktør: Andrew V. McLaglen
Medvirkende: Lee Marvin, Ernest Borgnine, Ricco Ross m.fl.
Varighed: 95 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: On-Air
Udgivet: 10. september 2007
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Da Det beskidte dusin (The Dirty Dozen) rullede over filmlærreder verden over i 1967, var den anderledes krigsfilm en øjeblikkelig succes. Det hjalp uden tvivl også, at det var en nærmest stjernespækket film.

18 år senere bliver det besluttet at følge op på succesen med Det beskidte dusin - Den næste mission (The Dirty Dozen - The Next Mission). Der er dog tale om en tv-film, som nu er udkommet på DVD herhjemme.

Det er en knap så stjernespækket film som den oprindelige, men en del skuespillere går dog igen. Konceptet er ligeledes det samme: Major Riesman (Lee Marvin) bliver af general Worden (Ernest Borgnine) pålagt at udvælge 12 militære straffefanger og træne dem til en selvmords-agtig mission bag fjendens linier.

Målet for missionen er en tysk general, der planlægger at myrde Hitler. Det mener de allierede vil kunne forlænge krigen, så derfor skal den tyske general dræbes, inden han kan nå at slå til mod Hitler.

Så efter hård træning bliver de 12 straffefanger med major Riesman i spidsen sendt bag fjendens linier. Men trods omhyggelig planlægning går missionen galt fra første færd, hvilket resulterer i masser af action gennem resten af filmen.

Jeg havde lidt frygtet en dårlig kopi af den oprindelige film, men den frygt blev gjort til skamme. For Det beskidte dusin - Den næste mission er absolut en seværdig film, der på ingen måde står i skyggen af den oprindelige. Det er kort og godt en god krigsfilm, der kan anbefales, hvis man er til denne type film.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017