Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Desierto - Border Sniper (2015)
 
 
  Genre: Thriller
Instruktør: Jonás Cuarón
Medvirkende: Gael García Bernal, Jeffrey Dean Morgan, Alondra Hidalgo m.fl.
Varighed: 84 minutter
  Originalsprog: Spansk
Distributør: Scanbox
Udgivet: 10. november 2016
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
En lille flok mexicanere er på vej mod grænsen til USA. De jagter drømmen om et bedre liv og håber naturligvis at det lykkes.

Men desværre bryder menneskesmuglernes bil sammen, og den lille flok må nu krydse grænsen på egne ben i 49 graders varme. Men en bedre tilværelse vinker forude, så de begynder vandringen.

De kommer over grænsen og lige så langt øjet rækker, er der kun ørken. Samt bagende sol. Men de er ikke alene. En enkelt jæger med sin hund er også ude. Ikke for at skyde kaniner, men illegale indvandrere.

Hurtigt bliver flokken mindre og mindre. Ørkenen er nådesløs. Der er næsten ingen steder at flygte hen, og de ved heller ikke, hvor de egentlig befinder sig.

Det bliver en næsten urimelig kamp for overlevelse ...

Desierto - Border Sniper er en spændende thriller, der formår at holde spændingen og intensiteten nogenlunde i højsædet. Trods forudsigeligheden i handlingen.

Der er desværre ingen uforudsete drejninger. Det er blot en jagt gennem ørkenen. Og det kan blive lidt træls i længden, selvom den kun varer 84 minutter.

Visuelt fejler Desierto - Border Sniper intet. Den er bragende flot optaget. Det er lige før, man selv kan mærke tørken og den ubarmhjertige sol.

Det kan ikke undre. Instruktøren, Jonás Cuarón, der også har skrevet manus til Desierto, er således også manden bag manuskriptet til den Oscar-vindende Gravity.

Han evner at skabe et helt specielt og til tider nervepirrende univers i tomheden. Jeg glæder mig til at følge ham og hans film fremover.
Samtlige skuespillere virker troværdige i deres desperate situation. Man kan føle panikken ved at være jaget vildt i en barsk ørken.

Den navnløse jæger og hans hund, Tracker, yder ligeledes en fin præstation - især Tracker. Hans træner må være usædvanlig stolt over resultatet. For Tracker virker fantastisk truende og farlig. Ikke lige en hund, man vil klappe.

Desierto - Border Sniper er en udmærket og underholdende film. Men mere er den ikke, trods det smukke film-håndværk.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017