Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 78
Der Kreis (2014)
 
 
  Genre: Dokudrama
Instruktør: Stefan Haupt
Medvirkende: Matthias Hungerbühler, Peter Jecklin, Marie Leuenberger, Ernst Ostertag, Röbi Rapp m.fl.
Varighed: 102 minutter
  Originalsprog: Schweizertysk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 20. august 2015
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Zürich 1956. Schweiz er stort set det eneste land på dette tidspunkt, hvor homoseksualitet ikke er forbudt og ligesom i nabolandet Tyskland underlagt den berygtede paragraf 175.

Men til trods for at Scweiz virker liberalt, bliver de homoseksuelle behandlet som kriminelle og er ugleset. De må leve dobbeltliv og skjule deres seksualitet.

Den unge lærer Erns Ostertag (Matthias Hungerbühler) er ansat på prøve på en pigeskole. Han er glad for sit arbejde og håber, at han bliver fastansat. Han er homoseksuel og lever ligesom de tusindvis andre homoseksuelle et dobbeltliv.

Han vil gerne abonnere på underground-magasinet Der Kreis. Det er lovligt at distribuere magasinet, men det foregår under streng censur og tys-tys. Alle abonnenter er anonyme, og mange foretrækker at sidde i skjul på redaktionens bibliotek, så ingen kan se, de læser Der Kreis.

Ernst er også nervøs for at blive opdaget, inden han bliver fastansat. Det er sværere at fyre en fastansat, men han ville ryge ud meget hurtigt, hvis det blev opdaget nu.

Der Kreis blev stiftet i 1932 under navnet Schweizerisches Freundschaftsbanner. I 1942 overtog skuespilleren Karl Meier chefredaktørrollen under navnet Rolf og omdøbte magasinet til Der Kreis.

Ernst bliver mere og mere involveret i Der Kreis' arbejde og dekadente fester. Her kan ligesindede bare være dem selv og ikke være bange for repressalier, trusler og foragt.

Ernst møder i forbindelse med en af de berømte fester den underskønne drag-queen Röbi Rapp (Sven Schelker). Ernst forelsker sig hurtigt til op over begge ører.

Snart efter bliver de et par. Röbi er åben omkring sin seksualitet, hvorimod Ernst er lukket og meget få ved det. Ikke engang hans familie ved det.

Men da italienske trækkerdrenge begynder at myrde løs, kan politiet ikke længere vende det blinde øje til. Der begynder at komme strengere restriktioner, forbud, razzier og registrering af de homoseksuelle.

Der Kreis er en fantastisk dramadokumentar om en kæmpestor gruppe mennesker, der blot ønsker at leve frit, elske frit og være det menneske, de nu engang er.

Indimellem skuespillet, er der interviews med de virkelige personer, der stadig er i live: Ernst Ostertag, Röbi Rapp, Ernst's søster og andre nærtstående personer.

I rollen som Rolf ses Stefan Witschi, der giver sin rolle og karakter, en karisma, som er yderst overbevisende. Men alle skuespillere giver alt hvad de har i sig.

Derudover kan man simpelthen ikke undgå at blive grebet af interviewene og de "rigtige" personer. Især Ernst og Röbi, som man kommer til at knuselske og blive lidt misundelig på. Deres kærlighed er helt fantastisk og stærk. Intet kan bryde den.

Der Kreis er en ganske fascinerende og gribende historie om ignorance, stærk kærlighed, mod, menneskerettigheder og kampånd.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017