Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 121
Den Store Dag (2005)
 
 
  Genre: Romantisk komedie
Instruktør: Morten Arnfred
Medvirkende: Louise Mieritz, Henrik Pripp, Christian Tafdrup m.fl.
Varighed: 90 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 10. oktober 2005
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Anne (Louise Mieritz) og hendes to venner, Lars (Christian Tafdrup) og Jesper (Henrik Pripp), driver det lille nystartede bryllupsbureau "Den Store Dag". Der er ikke så meget gang i geschæften, men da det kendte tv-værtspar Anders (Nikolaj Steen) og Signe (Trine Dyrholm) skal giftes, vil bryllupsarrangørerne meget gerne have opgaven grundet medieopdækningen.

Det lykkes Anne at få overtalt både Anders og Signe til at benytte "Den Store Dag" til arrangementet, men - måske desværre - får Anne blandet forretning og fornøjelser sammen, og hun falder for Anders. Anne skal ellers selv giftes med sin kæreste Steen gennem de sidste fem år, men der går lidt ged i det.

Jesper har selv rod i sit kærlighedsliv. Han er måske Danmarks eneste homofobiske bøsse, og vil ikke vedkende sin kæreste Simon for omverdenen, der derfor har forladt ham. Lars tøffer rundt i sin egen selvglade verden og er i bund og grund lykkelig.

Det siger sig selv, at der naturligvis går helt kage i hele det komplicerede kærlighedsliv, som de roder rundt i, og der er mange tråde, der skal redes ud, før alt går op i en højere enhed.

Det er instruktøren bag "Lykkevej", der står bag "Den Store Dag", og det mærker man tydeligt. Der er lagt vægt på det søde, sjove, humoristiske og dog lidt alvorlige. Personerne er virkelighedstro, og især Christian Tafdrup som den bøssede skrædder er ganske bedårende.

Man kan simpelthen ikke blive andet end glad af at se Den Store Dag. Der er masser af lune glimt i øjnene, og Louise Mieritz er skøn i rollen som den lidt forvirrede Anne med de søde talefejl. Musikken passer tillige perfekt og i det hele taget bliver man godt og grundigt underholdt.

Ekstramaterialet byder ikke på det helt store. Der er 25 minutter bag om, filmens brudekjoler, Nikolaj Steen og Trine Dyrholm i Go'morgen Danmark, sangen samt teaser.

Den Store Dag er en film, der er god i afspilleren, når kæresten kommer på besøg. Spis en god middag, åbn yndlingsrødvinen og tag plads i sofaen parate til en sød og romantisk film om den svære kærlighed og ikke mindst brylluppet.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017