Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Den sorte Pimpernel (2007)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Ulf Hultberg/Åsa Faringer
Medvirkende: Michael Nyqvist, Kate del Castillo, Lisa Werlinder m.fl.
Varighed: 91 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 6. maj 2008
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Den svenske ambassadør og diplomat Harald Edelstam (Michael Nyqvist) befinder sig i Santiago i Chile, hvor han støtter General Allendes folkeprojekt, men da Allende bliver styrtet af General Pinochet, ændres alting.

Edelstam er kendt og berygtet som en benhård ambassadør, der gerne gradbøjer reglerne for diplomati. Han har tidligere været udsendt til alverdens brændpunkter, blandt andet Berlin, Djakarta og Guatemala.

Edelstam, som går under kælenavnet "Den sorte Pimpernel" møder rebellen Consuelo (Kate del Castillo), som han forelsker sig i. Han hjælper hende og andre aktivister blandt andet ved at være chauffør.

Da militæret sætter hårdt ind mod Allendes tidligere støtter blandt befolkningen, indser Edelstam, at der skal handling til.

Han begynder systematisk at hjælpe folk til politisk asyl på den svenske ambassade. Han udnytter til fulde sine diplomatiske beføjelser og med is i maven og et imponerende mod trodser Edelstam militærstyret.

Edelstam spiller et uhyggeligt højt spil og sætter sit eget liv i farezonen for at hjælpe aktivisterne. Han får god hjælp af sin svenske sekretær Susanne (Lisa Werlinder), der selv blev arresteret og sat ind på Santiegos Nationalstadium. Desværre har Edelstam ikke den store støtte i sit svenske bagland.

Den sorte Pimpernel (Svarta Nejlikan) er produceret i samarbejde med Amnesty International. Det er historien om en grimt kapitel i nyere tids historie.

3.500 mennesker enten forsvandt eller blev myrdet under militærkuppet og 28.000 blev torteret. Harald Edelstam nåede at redde 1.300 mennesker, hvilket er lidt af en bedrift for en enkelt mand.

Michael Nyqvist i rollen som Edelstram spiller overbevisende. En mand, der trods fortidens dæmoner, skrider til handling og tager parti, selvom han er diplomat.

Den sorte Pimpernel er en god historie med gode skuespillere. Visse scener er hjertegribende og rørende. Man kan ikke lade være med at leve sig ind i historien.

Jeg kan varmt anbefale at bruge 91 minutter af sit liv på at se Den sorte Pimpernel og nyde historien om en mand, der turde gøre en forskel.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017