Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 121
Den Sorte Madonna (2007)
 
 
  Genre: Actionkomedie
Instruktør: Lasse Spang Olsen
Medvirkende: Anders W. Berthelsen, Tuva Novotny, Morten Grunwald, Ole Thestrup, Nicolas Bro, Birthe Neumann m.fl.
Varighed: 88 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 18. september 2007
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Siden succesen med I Kina spiser de hunde har den tidligere stuntmand Lasse Spang Olsen skåret en række film over samme læst. Den Sorte Madonna er ingen undtagelse, bortset fra, at det er nok er instruktørens bedste film siden debutfilmen i 1999.

Kurt (Morten Grunwald) er en af politiets gamle kendinge. Han vil sammen med kammeraterne Brian (Nicolas Bro) og Victor (Ole Thestrup) lave sit sidste store kup. Sammen vil de stjæle det polske kunstklenodie, maleriet Den Sorte Madonna. En bestillingsopgave for en russisk kunstsamler, der samtidig er leder af en mafiabande.

Men selvfølgelig går tyveriet galt fra starten, så de tre forbrydere kommer i nærkontakt med politimanden Gustav (Anders W. Berthelsen). For at slippe ud af politiets klør, sender Kurt maleriet til sin datter Maria (Tuva Novotny), selv om han ikke har set hende i adskillige år.

Maria kan nu vælge mellem at aflevere maleriet til politiet eller tage turen til Kaliningrad, Rusland, hvor den russiske mafiaboss og hans danske mellemhandler, Risberg (Birthe Neumann), holder Kurt som gidsel. Maria vælger det sidste med politimanden Gustav som ufrivillig sidevogn.

Dermed går starten på en hæsblæsende, action-fyldt jagt med bil, færge og sportsfly fra Danmark gennem Polen mod Rusland. Og konstant har Maria og Gustav forbryderne Brian og Victor i hælene.

Den Sorte Madonna er en film, hvor action og humor er i højsædet fra start til slut. Men der er skam også blevet plads til lidt romantik undervejs, og det gør bestemt ikke noget med underskønne Tuva Novotny i rollen som Maria. Filmen byder ikke på de store mentale udfordringer, men den er bestemt seværdig grundet den høje underholdningsværdi.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017