Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 121
Blu-Ray Den skaldede frisør (2012)
 
 
  Genre: Romantisk komedie
Instruktør: Susanne Bier
Medvirkende: Trine Dyrholm, Pierce Brosnan, Paprika Steen, Kim Bodnia m.fl.
Varighed: 111 minutter
  Originalsprog: Dansk/engelsk/italiensk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 29. januar 2013
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Ida (Trine Dyrholm) har netop afsluttet sin kemobehandling på Herlev Sygehus. Nu skal hun bare kontroltjekkes indimellem og krydse fingre for, at hendes kræft ikke er brudt ud igen.

Da hun kommer hjem fra hospitalet, overrasker hun sin mand Leif (Kim Bodnia) på sofaen sammen med Tilde fra bogholderiet. Leif sætter tudefjæset på og med bævrende underlæbe påtager han martyrrollen, for Idas sygdom har været så hård for ham.

Hermed er kærligheden mellem dem mere end sval. Det er den derimod ikke hos deres datter, Astrid (Molly Blixt Egelind), og kæresten Patrick (Sebastian Jessen). På trods af at de kun har kendt hinanden i tre måneder, skal de nu giftes.

Brylluppet skal holdes i Syditalien i Patricks mors kæmpehus midt i en citronplantage. Det har stået tomt siden Patricks mor døde, og Patricks far, Philip (Pierce Brosnan), den store grøntsagsgrossist, er stadig bosiddende i Danmark.

Hvorfor forstår han ikke. Han er bare vred på hele verden efter sin hustrus tragiske død og er lidt af en pestillens for sine omgivelser.

Ida tager alene afsted til Italien, men allerede i Kastrup Lufthavn støder hun ind i Philip, og det bliver et ikke så venligt og godt første håndsindtryk, han får af hende.

I Italien har det kommende ægtepar snart fået styr på alle detaljer. Gæsterne er ankommet. Endda Astrids bror, Kenneth (Micky Skeel Hansen), er dukket op, hjemsendt fra udstationering grundet en brækket arm.

Leif er også kommet, og selv om der kun er gået en uge, siden han blev taget med bukserne nede, har han medbragt Tilde. Hun går frisk og frejdig rundt og præsenterer sig selv som Leifs forlovede.

Patricks selvcentrerede moster, Benedikte (Paprika Steen), er der også. Hendes hormoner raser, og hun har et godt øje til Philip og vil gøre alt for at få ham.

Det bliver et meget følelsesladet selskab, og mangt og meget kommer for dagens lys ...

Romantisk komedie og jeg, den gamle kyniker uden romantisk sans, er normalt ikke den bedste kombination. Jeg var da også en anelse betænkelig ved at anmelde Den skaldede frisør.
Men jeg må tage en bid af en sur citron og indrømme, at jeg blev dybt overrasket og bevæget af Susanne Biers romantiske drama, som jeg hellere vil betegne filmen.

Pierce Brosnan (Philip) og Trine Dyrholm (Ida) klæder hinanden i den grad og går rent ind under huden. Enhver, der enten selv har været igennem en kræftsygdom eller har haft den tæt inde på livet, ved at livssynet og livsværdierne ændrer sig.

Dette viser Trine Dyrholm så fint i sin rolle. Hun begejstres af citron. Hun glædes over småting og tager ikke tingene så tungt. Pierce Brosnan, der har mistet en elsket, skildrer også fint den vrede, magtesløshed og ensomhed, der følger i kølvandet efter et uforståligt, tragisk dødsfald.

Billedsiden er fantastisk. Man får helt lyst til at tage et smut til Italien og dufte til citronplantager, havluft og blomster. Bade i det azurblå hav i solnedgangens skær og måske også opleve lidt romantik.

Susanne Bier og hendes makker, Anders Thomas Jensen (screenplay), har gjort det igen. Lavet en nærværende og rørende film i den måske lidt lettere ende af skalaen end for eksempel Oscarvinderen Hævnen og Efter bryllyppet. Susanne Bier har sans for de store og små følelser, og formår at få dem frem i sine film.

Den skaldede frisør er en rigtig feel-good film, der på en meget livsbekræftende måde behandler voldsomme tematikker såsom kræft, seksualitet, egoisme, vrede, utroskab og svigt på en utrolig smuk og dybfølt måde.

Jeg vil næsten tro, at Den skaldede frisør bliver en af mine yndlingsfilm, når jeg trænger til at se en hyggelig film med et godt budskab. Nemlig: Love is all You Need.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017