Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 121
Den russiske sangerinde (1993)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Morten Arnfred
Medvirkende: Ole Lemmeke, Elena Butenko, Igor Volkov m.fl.
Varighed: 115 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 20. juni 2006
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Den danske diplomat i Moskva Jack Andersen (Ole Lemmeke) bliver rodet ind i en grim sag, da sekretæren fra ambassaden og en russisk luder findes myrdet.

Sagen bliver hurtigt henlagt som værende et sadomasochistisk forhold mellem de to kvinder, der er gået over gevind. Luderen døde og efterfølgende tog den danske sekretær sit eget liv.

Men Jack undrer sig og begynder at grave i sagen. Han finder hurtigt ud af, at han har fået hænderne dybt begravet i et hvepsebo. Jo mere han graver, jo flere politiske intriger og rævekager kommer for dagens lys. Han møder søsteren til den afdøde luder, en smuk ung sangerinde Lili (Elena Butenko), og han forelsker sig dybt.

Men ingen lader til at tage affære og få opklaret dobbeltdrabet, hverken den danske ambassade eller den russiske regering. Tværtimod ...

Den russiske sangerinde er baseret på Leif Davidsens roman af samme navn, og det er gode, stærke skuespillere instruktøren Morten Arnfred har tromlet sammen. Desværre er filmen meget lang tid om at komme i hug, og der en del huller i plottet, og det trækker ned.

Derimod trækker det op, at filmen virker meget troværdig, da den foregår på henholdsvis dansk, engelsk og russisk. Der er en del af de politiske intriger, der går over min forstand, men det skal jeg jo ikke klandre filmen for.

Den sidste tredjedel af filmen bliver afsindig spændende og medrivende, derfor lander karakteren på de tre klaptræer. Det skal lige nævnes, at musikken af Ole Arnfred passer perfekt til Den russiske sangerinde

Er man til politisk drama og lidt kærlighed, så sæt Den russiske sangerinde i afspilleren. Den holder stadig, selvom den er fra 1993 og allerede betegnes som en klassiker.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017