Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 56
Den lille prins (2015)
 
 
  Genre: Eventyr
Instruktør: Mark Osborne
Medvirkende: Den lille prins, Piloten, Pigen, Hr. Ræv, Kongen m.fl.
Varighed: 102 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Scanbox
Udgivet: 13. oktober 2016
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Det var med frygt og bævren, at jeg satte Den lille prins i afspilleren. Det har altid været min yndlingsbog, og jeg kender den ud og ind.

Derfor var jeg bange for at instruktøren, Mark Osborne, havde skamferet den. Denne fantastiske fortælling om liv, død, ensomhed, kærlighed, respekt, venskab og, i det hele taget, tilværelsen, kogt ned til en lille lyshåret prins på asteroide B612.

Men min frygt blev gjort til skamme! Mark Osborne har haft en stor kærlighed til og ydet den dybeste respekt for Antoine de Saint-Exuperys originale historie.

At Mark Osborne derudover også har indflettet en sideløbende historie om en lille pige, hvis mor har store planer og ambitioner for sin datter, er blot en genistreg.

Kender man ikke historien om den lille prins, så er det på tide. Fortællingen er ganske enkel. En pilot styrter ned i Sahara og her møder han den lille prins.

Prinsen kommer fra asteroide B612, som kæmper mod baobabtræerne, der truer med at kvæle den lille planet. Men han er flygtet, da hans rose er frygtelig besværlig og krævende. Dernæst tager han på tur til andre planeter og er nu landet på jorden.

Fortællingen rummer bare så meget livsvisdom og filosofi. Så mens små børn bare nyder eventyret, kan de voksne få nogle sandheder at vide.

Animationerne er helt fortryllende og smukke. Håndværket fejler bestemt ikke noget.

Den lille prins (The Little Prince) er tekstet og selvom tekstningen ikke helt følger de sagte ord, er det ganske prisværdigt, at den er tekstet, så hørehandikappede også får en chance for at nyde dette mesterværk.

De danske stemmer leveres af blandt andre Waage Sandø, Trine Pallesen, Mikkel Boe Følsgaard, Stine Stengade, Celine Julie Ross og Samson Rich Zahle.

Jeg kan kun anbefale Den lille prins. Det er en ganske bedårende fortolkning af eventyret af samme navn. Og med en god morale samt fantastiske betragtninger, man kan tage med sig ud i den voksne verden.

Den lille prins kan nydes af både store og små. Så put Jer sammen i sofaen og få lidt god kvalitetstid samt stof til eftertanke.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017