Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 100
Den grimme ælling og MIG (2006)
 
 
  Genre: Animation
Instruktør: -
Medvirkende: Rotto, Grimme, Doris, Verner m.fl.
Varighed: 87 minuttter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 1. maj 2007
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Impressariorotten Rotto har ikke den store succes med sit nummer "Verdens længste regnorm" med vennen Verner i et sugerør. Og da Rotto ydermere er kommet på kant med Doris og hendes brødre, er det meget nærliggende at forfølge sin drøm om at optræde i fætter Ejnars Tivoli.

Verner og Rotto tager flugten mod det tillokkende Tivoli, men ender i en hønsegård. Det vil sige, det er kun Rotto, der havner i hønsegården. Verner ender i en tom flaske tequilla. I hønsegården beskyldes Rotto for at være en æggetyv, hvilket han hårdnakket benægter og bilder overhovedet ind, at han er "far" til et æg, og da det meget belejligt klækker, dukker nok verdens grimmeste ælling frem.

Det tager ikke lang tid for Rotto at se muligheder i denne yderst grimme skabning. Han kan tjene formuer på denne (guld)klump, og han planlægger endnu en flugt mod Fætter Ejnars Tivoli, som han dog aldrig har mødt, men blot skrevet sammen med.

Naturligvis tager Rotto Grimme med sig, og Verner må bare forblive i sin tequillaflaske. Det bliver en dramatisk flugt og tur mod det forjættede tivoli, for udover ræve og andre farer, der lurer, er Doris og hendes brødre lige i hælene på dem.

Rotto er en pragtfuld figur. Han er superegoist, drønirriterende, en "jeg-alene-vide-typen" og dog banker der et hjerte af guld bag hans pelsede bryst.

Det mest befriende øjeblik i Den grimme ælling og MIG er scenen, hvor Grimme skifter fra klynkende ælling til obsternasig teenager. Af en eller anden grund minder teenageren Grimme om Jesper Klein (Undskyld hr. Klein). Det er forrygende morsomt.

Der er masser af humor og sjove scener i filmen, men også en hel del voldsomme episoder, hvorfor mindre poder nok lige skal have selskab af voksne. Men ellers er der underholdning for hele familien.

Stemmerne leveres flot og uden gnidninger af blandt andre Søren Fauli, Klaus Bondam og Laura Christensen. Samt en super flot præstation af Nikolaj Lie Kaas, der med knækket falsetstemme og savltråd i næbvigen giver liv i fjerene hos teenager Grimme. Det er perfekt.

Den grimme ælling og MIG er god underholdning for hele familien og en animationsfilm, der kan ses igen og igen.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017