Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 56
Den grimme ælling (2010)
 
 
  Genre: Eventyr
Instruktør: Garri Bardin
Medvirkende: Far Hane, Mor Høne, Den grimme ælling m.fl.
Varighed: 75 minutter
  Originalsprog: Russisk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 2. april 2013
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Den russiske instruktør Garri Bardin har taget udgangspunkt i det folkekære og kendte eventyr af H.C. Andersen om den grimme ælling.

Eventyret burde være velkendt for alle, store som små. Men Den grimme ælling (Gadkiy utyonok) handler om et stort æg, der på mærkværdigvis dukker op i en hønsegård. Her bliver det udruget af Mor Høne, stærkt overvåget af en spændt Far Hane.

Da ægget endelig klækker, kommer en ualmindelig grim ælling ud af skallen. En unge, der slet slet ikke ligner nogle af de andre bedårende ællinger og kyllinger.

Den er kluntet, stor og ikke særlig charmerende. Den bliver derfor meget hurtigt udstødt af samtlige i gården. Selv Mor og Far vil ikke kendes ved den.
Den stakkels ælling må gå meget grimt igennem i hønsegården. Ensom og hungrende efter ømhed, omsorg og kærlighed.

Men de andres hånende kaglen og drillerier forstummer brat, da den grimme ælling udvikler sig til den smukkeste svane.

Animationen er fin, skønt jeg synes, at fjerkræene er en anelse for pjuskede i fjerene. Men det er de små detaljer, man skal hæfte sig ved. For eksempel regnormen, der lever et forbandet liv på evig flugt fra sultne næb.

Hele handlingen akkomponeres af pragtfuld musik af Tchaikovsky, og hvad er mere nærliggende end at det er Svanesøen, der bruges som baggrundsmusik. En dejlig kombination af smuk animation og klassisk musik, der på denne måde bliver lusket ind i børnene.

Den grimme ælling har dansk tale, og der er heldigvis ikke for meget tale i filmen. Det er animationen og musikken, der understøtter eventyret. Derfor kan små børn sagtens følge med, og de voksne kan slappe lidt af i selskab med en hyggelig tegnefilm.

Den grimme ælling er en smuk fortælling om at finde sig selv og blive stærkere, trods modgang, mobning og omsorgssvigt. Den kan nydes af alle og kan sagtens ses igen og igen.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017