Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Den franske forbindelse (2014)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Olivier Marchal
Medvirkende: Jean Dujardin, Gilles Lellouche, Céline Sallette m.fl.
Varighed: 130 minutter
  Originalsprog: Fransk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 28. januar 2016
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Året er 1975. Stedet er den sydfranske storby Marseille. En by, der er nærmest synonym med organiseret kriminalitet. Ikke mindst centreret omkring hård narko, der smugles videre til hele verden.

Den ubestridte konge i den kriminelle underverden er Gäetan "Tany" Zampa (Gilles Lellouche). Han styrer med hård hånd en organisation, der går under navnet La French. Og ejer byens mest populære natklub, Le Krypton.

Zampa synes urørlig. Men så flytter Pierre Michel (Jean Dujardin) med sin familie til byen. Og han er udset til at knække byens organiserede kriminalitet.

Men det er en kamp op ad bakke. For det viser sig hurtigt, at byens politi er gennemsyret af korruption. Og gerne vender det blinde øje til Zampas kriminelle aktiveteter.

Det er også en kamp, der kræver store, personlige ofre. For alle involverede parter ...

Den hårdtslående, barske tone lægges an lige fra starten i Den franske forbindelse (La French). Og den holder stort set fra start til slut.

Tematisk er der intet nyt at hente. Temaet kan således genkendes fra mange westerns og andre actionfilm. Også selve historien er fortalt før. Adskillige gange, i samme periode og i samme omgivelser.

Men alligevel formår Den franske forbindelse at skille sig ud. Skuespillet er nemlig glimrende og medrivende. Ikke mindst fra hovedpersonerne på hver sin side af loven, fremragende portræteret af Jean Dujardin og Gilles Lellouche.

Man lærer nemlig begge rigtig godt at kende. På godt og ondt, professionelt og privat. Med gode indblik i deres følelser og tanker.

Enkelte roller virker dog en anelse karrikerede og lidt for stereotype. Lidt synd, for generelt er barren sat højt i Den franske forbindelse.

Den tekniske side er ok, uden på nogen måde at være prangende. Det virker lidt som om, instruktøren prøver at skabe et tidsbillede med både billede og lyd. Uden dog at komme hele vejen i mål.

Spilletiden på over to timer kan virke lidt i overkanten. Personligt mener jeg, at filmen med fordel kunne have været skåret strammere. Men det er jo smag og behag.

Det gør som sådan ikke filmen dårligere, med er dog med til at trække ned i den samlede vurdering. Alligevel vil jeg ikke tøve med at anbefale Den franske forbindelse, der er et absolut seværdigt bekendtskab, der sagtens tåler flere gensyn.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017