Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Den fjerde mand (1983)
 
 
  Genre: Thriller
Instruktør: Paul Verhoeven
Medvirkende: Jeroen Krabbé, Renée Soutendijk m.fl.
Varighed: 98 minutter
  Originalsprog: Hollandsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 6. december 2011
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Den kendte forfatter Gerald Reve (Jeroen Krabbé) er på gæsteforelæsning i den lokale litteraturklub i den lille by Vlissingen.

Her møder han den smukke og indtagende Christine (Renée Soutendijk), der er indehaver af skønhedsklinikken Sphinx. Hun er yderst velhavende, sexet og enke.

Gerald bliver meget hurtigt indfanget af hendes charme og bliver i hendes hus. Langsomt begynder det at gå op for ham, at Christine rummer mere end blot kvindelig ynde. Hun har ikke blot været gift én gang før, men derimod hele tre gange. Og alle ægtemænd er døde under lidt mystiske omstændigheder.

Den fjerde mand (De Vierde Man) er en meget stille thriller med stærkt erotiske undertoner. Både heteroseksuelt og homoseksuelt. Men bestemt ikke noget, man tager anstød af - medmindre man er umanerligt snerpet.

Jeroen Krabbé lagde jeg for første gang mærke til i Off Screen. Han er en person, man slet ikke kan lade være med at bemærke. Han er en meget karismatisk skuespiller, der kan sit kram til fulde.

I rollen som Christine ses Renée Soutendijk, som også er kendt fra Spetters. Paul Verhoeven har det med at bruge de samme skuespillere i sine film. Især er Rutger Hauer en af Verhoevens foretrukne.

Den fjerde mand udkommer i en Paul Verhoeven Collection Box. Boksen indeholder foruden Den fjerde mand, Spetters, Tyrkisk konfekt og Soldier of Orange.

Bokssættet er et fint bud på Paul Verhoevens tidligere film, inden han emigrerende til USA.

Den fjerde mand holder sin stille spænding hele vejen igennem og udmærker sig ved sin intensitet. Det er absolut en film, der kan anbefales på det varmeste og måske give lyst til at se flere film af Paul Verhoeven. Han er en spændende instruktør med noget på hjerte.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017