Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 78
Den 2. side (2010)
 
 
  Genre: Tv-serie
Instruktør: Carsten Myllerup
Medvirkende: Rune Klan, Magnus Millang, Rasmus Botoft m.fl.
Varighed: 152 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Special Marketing
Udgivet: 31. august 2010
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Marius (Magnus Millang) og Ole Rantzov (Rune Klan) er brødre. De er lettere kiksede og ikke altid de hurtigste knallerter på molen. Men de er begge spøgelsesjægere, eller paranormale investigatorer, som de selv kalder sig.

Desuden har de sammen det nystartede firma Den 2, side, der tilbyder danskerne hjælp med paranormale mysterier. Intet job er for stort eller småt for de to brødre. Ja, faktisk er enhver form for job for det meste mere end velkomment.

For brødrene er nemlig tvunget til at henslæbe en god del af deres tid på at opbygge en eskalerende barregning, hvoraf en ikke uvæsentlig andel skyldes flæskesvær, på den lokale beverding. Men jobbene kommer da, og holder dem så at sige på talefod med deres hovedkreditor.

Marius og Ole er dog ikke ene om at byde sig til med at løse paranormale mysterier. De har nemlig en konkurrent i den langt mere kendte Steen Fischer (Rasmus Botoft), der konstant dukker op og som tilmed åbenlyst lægger an på Marius.

Marius har dog et andet problem end blot at undgå Steen Fischers tilnærmelser. Han lider nemlig af en særlig slags stressrelateret narkopleksi. Så når Marius bliver stresset, hvilket er temmelig ofte som paranormal investegator, overmandes han af tung søvn.

Brødrenes karrierevalg giver dem en del forskellige slags oplevelser Danmark rundt. Og selv om de følgelig går til opgaven med krum hals og masser af gode intentioner, er udfaldet ofte temmelig kikset. Men det lykkes dem altid, på forunderlig vis, at hive hyren med hjem til stambeverdingen, hvor endnu et afdrag kan blive afdraget.

Den 2. side er alle seks afsnit af TV2 Zulu-serien af samme navn. De enkelte afsnit er opbygget over samme standardopskrift, der hurtigt gør afsnittene trygge og velkendte, men også yderst forudsigelige.

Der bydes på såvel gys som grin. Grinene blev dog hurtigt, for denne anmelders vedkommende, en kende anstrengte, da stilen er meget overgeareet. Det vil dog utvivlsomt hjælpe ikke at indtage samtlige seks afsnit eller omkring 2½ timers spilletid i en ombæring.

Den 2. side, der har komikeren Brian Mørk som manuskriptforfatter, er da også skabt som en tv-serie. Let fordøjelige portionsanretninger, serveret med jævne mellemrum.

På plussiden tæller det stærkt, at man får en lang række danske skuespillere at se i noget uvante roller. Blandt andre gæsteoptræder Bodil Jørgensen, Bjarne Henriksen og Zlatko Buric i forskellige afsnit.

Den 2. side bliver betegnet som gyserkomedie eller horror-sitcom. Der er da også ganske gode gys i hvert af de seks afsnit, selv om mange scener minder mistænkeligt om noget, man har set før.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017