Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 121
De grønne slagtere (2003)
 
 
  Genre: Drama/komedie
Instruktør: Anders Thomas Jensen
Medvirkende: Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Ole Thestrup, Line Kruse m.fl.
Varighed: 90 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Sandrew Metronome
Udgivet: 2004
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
De to slagtere Svend og Bjarne, (Mads Mikkelsen/Nikolaj Lie Kaas) henslæber et trist arbejdsliv hos den storskrydende og irriterende slagtermester Holger (Ole Thestrup).

De to svende beslutter sig for at starte op for sig selv, men konkurrencen er hård, de har ikke Holgers berømte kronhjortepølse, så Svend eksperimenterer med sin marinade. I starten har de to ikke succes, men ved skæbnens lunefuldheder kommer der gang i butikken ved hjælp af en noget utraditionel kødret, kaldet kylleryller. Midt i det hele dukker Bjarnes tvillingebror Eigil op efter syv år i koma, og naturligvis kommer der også lidt kærlighed ind i deres liv.

Det er en bizar form for humor, instruktør Anders Thomas Jensen lægger for dagen, men det er netop den form for humor, der rammer mig lige midt i lattermusklen. Nikolaj Lie Kaas er pragtfuld i sin dobbeltrolle som Bjarne og Eigil. Ole Thestrup er ligeledes pragtfuld i rollen som den højtråbende slagter. Ikke at forglemme Mads Mikkelsen som den lettere neurotiske, paranoide svedende slagtersvend med den glinsende pande. Samspillet mellem Mads Mikkelsen og Nikolaj Lie Kaas er smukt, ja nærmest poetisk. De to udgør et godt makkerpar og supplerer hinanden godt i det lurende vanvid, som ikke virker så vanvittigt alligevel, når man ser filmen.

De grønne slagtere kommer på en dobbelt dvd, og der er masser af guf i form af ekstramateriale. På disc 1: Teaser, trailer og dokumentaren "En virkelig god marinade". Disc 2 byder på: "Holdet bag filmen" interviews, slettede scener, sjove fraklip, set design slideshow, en 47 min. lang "Bag om filmen", interaktive menuer samt scene adgang.

Jeg kan varmt anbefale De grønne slagtere, hvis man er til sort humor og raske replikker, der fyger gennem æteren. Lad os endelig få mere af den slags i dansk film. Det er så dejligt befriende at grine.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017