Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 100
De fortabte sjæles ø (2007)
 
 
  Genre: Eventyr
Instruktør: Nikolaj Arcel
Medvirkende: Lucas Munk Billing, Sara Langebæk Gaarmann m.fl.
Varighed: 100 minuttter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 28. august 2007
Anmeldt af: Ea Sofie Mors Simonsen
 
 
To børn er efter en skilsmisse flyttet med deres mor til Broby, som er en meget kedelig by. Sylvester (Lucas Munk Billing) og Lulu (Sara Langebæk Gaarmann) lever i en verden, hvor det hele bare er TV-shows og uden mystik, men der er ingen til at bekæmpe mørkets kræfter. Lulu er optaget af alt med ånder og mystik.

Men hele Broby bliver meget mere spændende for Lulu, da den nu døde logebroder Hermans (Anders W. Berthelsen) sjæl, bliver fanget i lillebroderen Sylvesters krop. Sammen opdager de at der er flere sjæle i Broby. Og sammen med en clairvoyant fysioterapeut, der har mistet troen på det hele, bliver de den nye Loge til bekæmpelse af det onde.

Som Harry Potter-fan er det svært ikke at sammenligne De fortabte sjæles ø med Harry Potter filmene, men hvis man for et øjeblik "glemmer" at man har set alle HP-filmene rigtig mange gange, så er De fortabte sjæles ø en rigtig god, dansk eventyrfilm - især på grund af de flotte effekter og det gode skuespil.

Filmen og spændingen starter da Herman , der døde i 1871 og var medlem af Logen til bekæmpelse af det onde, indtager Sylvesters, der er en ganske almindelig og nutidig lillebror, krop.

Filmen er fuld af gode effekter - især lys og lyd, der giver filmen en stemning af mystik og uhygge med lede fugleskræmsler.

Skuespillerne er fine, især synes jeg at Lucas Munk Billing, der spiller Sylvester OG Herman er supergod. Der skal en god instruktør (Nikolaj Arcel) og en god skuespiller til for at man skal tro på at en voksen mand fra 1871 kan tage plads i en dreng fra nutiden.

Ekstramaterialet er også fedt, fordi man får en god fornemmelse af hvad der skal til og hvor lang tid det tager at lave en fantasy-film. Hulen på Munkeøen, ligger i virkeligheden i Tyskland, og virker ægte (som den faktisk er) og meget mystisk.

Fire klaptræer fra denne anmelders hånd.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017