Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Deceiver (1997)
 
 
  Genre: Thriller
Instruktør: Jonas og Josh Pate
Medvirkende: Tim Roth, Chris Penn, Michael Rooker m.fl.
Varighed: 97 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 4. oktober 1998
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
James Wayland (Tim Roth), der kommer fra en velhavende familie, bliver hentet til forhør af politiet. Han er hovedmistænkt i drabet på en prostitueret, hvis lig er blevet parteret og placeret forskellige steder i byen.

Ed Kennesaw (Michael Rooker) og Phil Braxton (Chris Penn) er de to detektiver, der skal afhøre James Wayland. Og da den mistænke skifter forklaring, mens han bliver testet i en løgnedetektor, tror de to detektiver, at de har fundet gerningsmanden til det bestialske drab.

Det virker da også som om, James Wayland er tæt på at tilstå. Han forklarer blandt andet, at han er ikke kun er epileptiker, men også alkoholiker. Og at kombinationen kan få ham til at glemme sine, ofte voldsomme, handlinger.

Men efterhånden som forhørene skrider frem, skifter rollerne. Langsomt begynder James Wayland at få mere og mere magt over de to betjente, og ligefrem styre forløbet.

Med sine økonomiske ressourcer, har James Wayland skaffet sig afslørende og kompromiterende oplysninger om de to detektiver. Blandt andet, at Phil Braxton skylder en formue til en bookmaker. Og at Ed Kennesaw var sammen med den prostituerede den aften, hun blev myrdet.

Dermed sås der tvivl om, hvor den skyldige egentlig skal findes. Og det skaber splid mellem de to kriminalbetjente ...

Deceiver er i meget høj grad et psykologisk spil mellem de tre hovedpersoner. Alle øvrige medvirkende er egentlig blot statister, der får lov at deltage i glimt - blandt andet i form af flash backs til begivenheder før og efter drabet på den prostituerede.

De tre hovedrolleindehavere spiller deres roller overbevisende. Faktisk i en grad, så sympatierne mellem dem svinger filmen igennem for at reflektere det indbyrdes psykologiske spil.

Deceiver er fængende fotograferet og lydsætningen formår hele tiden at afspejle sindstemninger og begivenheder. I det hele taget er det godt håndværk, der er lagt i filmen.

Til gengæld er Deceiver en af den type film, der lige så godt kunne have været leveret med samme effekt på de skrå brædder. Så meget fokus er der på samspillet mellem de tre hovedpersoner.

Alt i alt er Deceiver et rigtig udmærket bekendtskab. Ikke mindst i kraft af de mange overraskende drejninger, der bydes på - helt til sidste øjeblik.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017