Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Debug (2014)
 
 
  Genre: Sci-fi
Instruktør: David Hewlett
Medvirkende: Jeananne Goossen, Adrian Holmes, Jason Momoa, Adam Butcher m.fl.
Varighed: 84 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertianment
Udgivet: 22. januar 2015
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
I en fjern fremtid, hvor mennesket har betvunget rummet, befinder et rumskib sig i yderkanten af vores galakse. Ombord er blandt andre seks unge, kriminelle, der aftjener deres straf ved at redde strandede rumskibe.

Alle de unge er nemlig særdeles dygtige hackere, der kan lokalisere og rette fejl i rumskibenes mange computersystemer, og dermed få bragt dem til live og atter gøre de intergalaktiske fartøjer anvendelige. Eller det er i hvert fald tanken.

Da de seks unge bliver sat ombord på et strandet og forladt rumskib af enorme dimensioner, virker det ved første øjekast som et rutinejob. Men hurtigt viser opgaven sig at være langt mere vanskelig end først antaget.

For rumskibet rummer nemlig en sejlivet, kunstig intelligens, der bestemt ikke tager imod hackerne med åbne arme. Og som med alle midler bekæmper de seks unges forsøg på at tage kontrol med rumskibet og dets computersystemer.

Dermed starter en blodig kamp på liv og død. Såvel i den fysiske som i den digitale verden ...

Effekter og kulisser i Debug bærer tydeligt præg af, at filmen på ingen måde har haft det store budget at lege med. Effekterne afspejler således slet ikke det teknologiske stade, filmen forsøger at illudere, mens kulliserne flittigt genbruges i nye situationer, så det samlede indtryk fremstår såvel ensformigt som ideforladt.

Skuespillernes præstationer er temmelig blandet landhandel, der strækker sig fra det uengagerede og dårlige til momentvise glimt af noget godt. Fællesnævneren for alle præstationer er ydermere, er karaktererne aldrig bliver til andet end overfladiske bekendtskaber, man absolut intet føler for.

Bevares, det er så heller ikke det store for skuespiillerne at arbejde med. Replikkerne er nemlig tydeligvis heller ikke noget, der i nævneværdig grad har fået lov til at belaste budgettet.

Historien er egentlig ok, om end der så absolut intet nytænkende er at finde. Det er alt sammen noget, der er set før. Desværre, for Debug, ofte meget bedre udført og langt mere mindeværdigt.

Alt i alt er Debug en noget tynd kop te, der strækker sig over knap halvanden time. Men den har dog sine momenter, der uden tvivl vil få den til at appellere hos hardcore sci-fi fans.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017