Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Death Train (1993)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: David Jackson
Medvirkende: Pierce Brosnan, Alexandra Paul, Patrick Stewart m.fl.
Varighed: 107 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: On-Air Video
Udgivet: 2. juni 2009
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Temaet er set før - et tog fyldt med onde mennesker og grimme ting truer menneskeheden, indtil de flinke fyre i de hvide hatte redder verden fra undergang. Ok, helt så enkel er historien i Death Train alligevel ikke.

I Tyskland falder tyveriet af plutonium sammen med kidnapningen af et tog, omend ingen i første omgang sammenkæder de to ting. Fokus er især på det kidnappede tog, der pløjer sig gennem Tyskland uden hensyn til andre tog eller de ombordværende gidslers liv.

Den brutale togkidnapning får UNACO (United Nations Anti Crime Organization) til at træde ind på scenen. Organisationen, under ledelse af Malcolm Philpott (Patrick Stewart), sender agenten Mike Graham (Pierce Brosnan) til Europa for at tage sig af terroristerne.

Med i kampen mod terroristerne er blandt andre også den kønne Sabrina Carver (Alexandra Paul), der er skarpskytte. De har dog ikke taget højde for at terroristerne er forbedredt på lidt af hvert samt har baglandet i orden i form af en tidligere sovjetisk general.

Derfor går det første angreb mod terroristerne helt galt og snart erfarer UNACO at toget udover gidslerne, som nu aflives en for en, også indeholder en atombombe lavet af det stjålne plutonium. Dermed er det vigtigere end nogen sinde at få stoppet toget og terroristerne.

Death Train byder på masser af action og er ingen dårlig film, om end plottet er set så mange gange før. Heldigvis er der dog langt mere i filmen, der er lavet blot nogle år efter jerntæppets fald, end som så. Historien er nemlig lige så meget en politisk thriller som en spændingsfilm.

For bag terroristerne står nemlig en tidligere sovjetisk general, der drømmer om et forenet moderland under militær ledelse. Og her er atombomben ombord på toget en yderst vigtig brik, da den skal bringes til Irak, så det arabiske land bliver en tilpas alvorlig trussel for det tidligere Sovjetunionen, der atter vil tvinges til at opruste.

Skuespillerne går til bidet med meget forskellig entusiasme. Hvor Alexandra Paul og Patrick Stewart virker engagerede og tændte, minder Pierce Brosnan mere om en, der bare skal have overstået indspilningerne, så lønchecken kan blive udskrevet. Også blandt de øvrige aktører er indsatserne svingende.

Men alt i alt er Death Train faktisk halvanden times ganske udmærket underholdning. En film, der sagtens kan bære et gensyn eller to.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017