Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Death Defying Acts (2008)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Gillian Armstrong
Medvirkende: Catherine Zeta-Jones, Guy Pearce, Timothy Spall, Saoirse Ronan m.fl.
Varighed: 93 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 16. december 2008
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Mary (Catherine Zeta-Jones) og hendes unge datter Benji (Saoirse Ronan) ernærer sig i Edingburghs gader og stræder ved at svindle og optræde på diverse små teatre med spirituelle fupnumre.

En skønne dag annonceres det, at selveste den berømte udbryderkonge Harry Houdini (Guy Pearce) kommer til byen. Det er lidt af en verdensbegivenhed og byen står på den anden ende.

Især, da Houdini proklamerer, at den person, der kan skabe kontakt til hans elskede afdøde mor, vil få en belønning på 10.000 dollars. Personen, skal blot fortælle, hvilke tre ord moderen sagde til Houdini, før hun udåndede.

Denne udfordring kan Mary ikke lade sin næse gå forbi, og hun sætter sig for at bluffe sig igennem til de 10.000 dollars. Men ikke alt går efter planen.

Mary og Houdini bliver tiltrukket af hinanden til Benjis store fortrydelse og til manageren Sugerman (Timothy Spall) endnu større irritation ...

Death Defying Acts er et dejligt romantisk drama. Optagelserne hiver gevaldigt op i bedømmelsen, for det er ualmindelig poetisk og smukt. Musikken flankerer fint handlingen, og man kan ikke lade være med at blive bare en anelse grebet af historien.

Det er et godt skuespil, der lægges for dagen. Guy Pearce er bare Houdini. For sjovs skyld fandt jeg nogle gamle fotos af den ægte vare, og ligheden er slående. Guy Pearce spiller med en intensitet, der bare er fantastisk.

Harry Houdini var et spændende menneske, og Death Defying Acts giver et lille indblik i denne interessante person blandet med lidt romantik, og det fungerer godt.

Catherine Zeta-Jones er som altid dejlig og velspillende i sin rolle som svindlersken Mary. Saoirse Ronan er en skuespiller, man skal holde øje med.

Trods sine beskedne 15 år har hun allerede et imponerende cv samt været nomineret til en Oscar. Hun har blandt andet medvirket i Atonement og I could never be your Woman.

Death Defying Act er en dejlig film med et varmt budskab. Det er absolut en, der er værd at se og gense på et senere tidspunkt.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017