Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Dear Wendy (2005)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Thomas Winterberg
Medvirkende: Bill Pullman, James Bell m.fl.
Varighed: 100 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 8. august 2005
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Dick (Jamie Bell) er en ung mand, der bor i en fattig amerikansk mineby i det sydøstlige USA. En dag kommer han, ved et tilfælde, i besiddelse af en revolver, hvilket ændrer hans liv.

Til at starte med, er Dick overbevist om, at revolveren er et stykke legetøj. Da det går op for ham, at der en rigtig revolver, giver han den ikke kun et navn (Wendy), men ender også med at danne en klub, Dandierne, der udvikler sig til et broderskab af bevæbnede, fredselskende og jævnaldrende "outsidere" i det lokale samfund.

Tingene udvikler sig, så det for såvel broderskab som myndigheder udvikler sig fatalt. Men det må alle interesserede hellere se ved selvsyn. Mere af handlingen skal ikke røbes herfra.

Filmen er et ægte drama. Ikke kun er den sørgelig og tankevækkende. Den er også ganske underfundig og morsom. I det hele taget er det en film, der maner til eftertanke.

Filmen, der har dansk instruktør, Thomas Winterberg, er optaget i USA med amerikanske skuespillere. Oven i købet er manuskriptforfatteren en af dansk films kändisser, nemlig instruktøren Lars Von Trier.

Alene navnet Lars Von Trier kan normalt få de små hår i nakken til at rejse sig, når talen falder på film. Kald mig bare et uoplyst fjols, men jeg har aldrig set det store i hans film. Men i samarbejde med Thomas Winterberg har dogmebrødrene virkelig begået en mere end seværdig film, der tilmed er bragende flot filmet.

Nævnes bør også, at baggrundsmusikken er intet mindre end genial. Den passer ind i stemningen med filmen og formår samtidig at sætte den mest tvivlende tilskuer i endnu bedre humør. Derfor kan der ikke falde mindre end en topkarakter fra min hånd.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017