Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Dear mr. Gacy
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Svetozar Ristovski
Medvirkende: William Forsythe, Jesse Moss, Cole Heppel m.fl.
Varighed: 103 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 13. september 2011
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
18-årige Jason Moss (Jesse Moss) følger et kursus i kriminologi på sit universitet.

Han har en rigtig god ide til sin afsluttende opgave - at komme "ind i en seriemorders sind og sjæl". Til dette skal der gerne bruges en rigtig en af slagsen, og valget falder på John Wayne Gacy, der sidder på dødsgangen i Menard fængslet.

John Wayne Gacy blev i 1980 idømt 21 livstidsdomme og 12 dødsdomme, hvilket gav ham en plads i Guiness rekordbog. Han blev dømt for 33 mord på unge drenge i alderen 14-21 år.

Nu - 13 år senere - begynder Jason Moss' research samt den første spæde korrespondance med Gacy.

Det bliver til mange breve frem og tilbage fra fængslet. Breve hvor de hver især blotlægger deres sjæl - på hver deres måde.

Gacy inviterer Jason Moss til fængslet. Efter lidt betænkning samt forsikring fra fængslets side, at det er fuldstændigt sikkert for ham, takker Jason ja.

Det bliver et skelsættende møde for Jason. For en 18-årig ambitiøs knøs mod en seriemorders tankespil er nok mere, end Jason havde forudset ...

Dear Mr. Gacy er et stærkt psykologisk drama og en gribende historie. Den er baseret på virkelighedens Jason Moss' biografi, The Last Victim. Jason Moss var fascineret af seriemordere og havde korrespondence med flere på dødsgangene rundt om i amerikanske fængsler, blandt andre Dahmer og Manson - men det stærkeste "venskab" fik han med Gacy.

John Wayne Gacy blev henrettet i 1994 med en dødelig sprøjte.

I rollen som Gacy ses en uhyggelig troværdig William Forsythe, der i den grad virker dragende og man forstår lidt fascinationen af ham. Jason Moss spilles af Jesse Moss, der giver et godt modspil til William Forsythe.

Dear Mr. Gacy er en spændende historie uden de store dikkedarer, der giver et mærkværdigt indblik i to personligheders tanker og frustrationer.

Dear Mr. Gacy giver stof til eftertanke, og er ikke en film, man lige helt slipper med det samme. Det er et stærkt psykologisk drama med gode, stærke skuespilpræstationer.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017